Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Pisica şi câinele, spânzurate în copac


O pisică și un câine au fost spânzurate de un copac de stăpânul lor, pentru a arăta lumii întregi cât de crud poate fi. Valerică Chiric din comuna Urechești susține că animalele au fost otrăvite de vecini și, pentru a vedea tot satul, le-a spânzurat inițial de stâlpul Electrica. După ce angajații furnizorului de electricitate au venit la fața locului și le-au dat jos, Chiric le-a atârnat de un copac din curtea sa. Imaginea este macabră și i-a îngrozit pe toți vecinii. Asociația Prietenii Animalelor califică acest gest ca o lipsă de cultură și cruzime față de necuvântătoare.

Vecinii au rămas stupefiați când au văzut cele două necuvântătoare spânzurate de un stâlp al Electrica, în dreptul locuinței lui Valerică Chiric. Cu toate că puțini se mai înțeleg cu bărbatul, totuși, au mers la poarta lui și l-au întrebat de ce așa un gest macabru pentru două animale. Stăpânul susține că pisica și câinele au fost otrăvite în timp ce el repara o drujbă și că le-a atârnat de stâlp pentru a vedea toată comunitatea de ce este în stare. „Le are cu alcoolul și a mai fost odată la pușcărie. El dă vina pe noi că am fi otrăvit animalele, dar nu este adevărat. Noi iubim animalele, chiar avem o pisică pe care o ținem în casă”, ne-a declarat Florentina M., vecina bărbatului. Aceasta susține că în urmă cu câteva zile, Valerică a lovit-o pe mama ei cu o bâtă în cap. „A lovit-o pe mama cu bâta pe 27 ianuarie. Am fost la poliție pentru că ne-a amenințat cu moartea. E nebun. Ne-a spart și tabla de pe casă și azbestul pe care l-am pus. Nu mai știm ce să facem cu acest om”, ne-a mai spus Florentina. Åžeful de post de la poliția Urechești, Mihai Ionuț, spune că a fost depusă o plângere în cauză. „Am primit o plângere din partea femeii agresate. Ea a mai depus în urmă cu ceva timp o altă plângere pentru amenințare. În cauză s-a întocmit dosar penal și a fost înaintat Parchetului pentru număr unic”, ne-a declarat șeful de post, Mihai Ionuț. Chiric susține că vecinii sunt împotriva lui și că îi vor răul pentru că el muncește și își vede de treaba lui. Gestul pe care l-a comis nu îl face nici măcar pe el mândru. „O să dau animalele jos din copac, dar cu ei nu mă împac pentru că mi-au otrăvit câinele. Ce au avut cu un pechinez, că el lătra la ei?”, în-     treabă Valerică Chiric în vârstă de 35 de ani. Bărbatul s-a mai luat la bătaie și cu alți vecini de pe stradă, despre care spune că nu îi dau pace și îl urmăresc prin curtea proprie. „M-am bătut și cu alți vecini de aici de pe uliță. Când trec prin fața casei se uită să vadă ce fac. Mi-au otrăvit apa din fântână, mi-au furat porumbul”, susține Valerică.

Poliția Animalelor, practic, nu există

Asociația Prietenii Animalelor din Focșani califică acest gest ca o cru-zime fără margini și rele tratamente. Valeria Lungu, directorul Asociației spune că trebuie făcută o plângere la postul de poliție pentru că legea prevede sancțiuni și chiar privarea de libertate în astfel de cazuri. „Așa ceva nu am mai văzut. Au mai fost cazuri în presă cu animale ucise și filmate, dar asta este fără margini. E vorba despre un grad scăzut de educație. Trebuie făcută o plângere pentru că legea prevede pentru astfel de cazuri sancțiuni cu amendă și chiar privarea de li-bertate. Amenda pleacă de la 500 până la 10.000 de lei”, ne-a spus Valeria Lungu. Directorul Asociației dă vina și pe indolența autorităților în astfel de cazuri și spune că Poliția Animalelor, în România, nu există. „La noi, practic, Poliția Animalelor nu există. Noi am depus mai multe plângeri la poliție, sesizări și niciuna nu a fost rezolvată”, susține Valeria Lungu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?