Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

L-a pedepsit pentru că i-a furat banii


Gheorghe Postolache, din comuna Străoane, s-a ales cu dosar penal după ce, în primăvara acestui an, a intrat în domiciliul consătencei sale, Luminița A., pentru a-i aplica o corecție fiului acesteia pe motiv că, anterior, îi furase din casă o sumă de bani.
Mama minorului a susținut că, în după-amiaza de 14 aprilie, s-a trezit cu Postolache la poartă, întrebând de copil. „A intrat în cameră, peste soacra mea, și l-a luat la bătaie pe băiat”, a spus ea. Femeia a mai relatat că, ulterior, Gheorghe Postolache l-ar fi obligat pe copil să-l însoțească acasă unde, până la sosirea organelor de poliție, cărora le-a reclamat furtul banilor, ar fi continuat să-l bată. „Nu l-am bătut și nici nu a opus rezistență când l-am luat în curtea mea”, le-a declarat magistraților Gheorghe Postolache. Acesta a povestit că, în ziua menționată, a constatat că îi lipsesc din domiciliu banii mărunți pe care obișnuia să-i țină   într-un bol din bucătărie. „Am găsit geamul întredeschis, floarea răsturnată și pământ în chiuvetă. Bolul, din care lipseau aproximativ o sută de mii de lei vechi, era mișcat de la locul lui. Åžtiind că băiatul pătrunde în curțile oamenilor, m-am dus imediat la magazinul din apropiere și am întrebat dacă nu cumva trecuse, recent, pe acolo. Mi s-a spus că venise să cumpere dulciuri, țigări și alte produse, în valoare de 10 lei și atunci am făcut legătura cu furtul”, a spus Postolache. El a recunoscut că a intrat în locuința bunicii copilului, care se află în aceeași curte cu domiciliul părinților lui, dar nu a făcut scandal și nu a agresat pe nimeni. „Am întrebat doar unde e băiatul. Am intrat în curte și i-am cerut să meargă cu mine,    să-mi arate cum mi-a pătruns în casă. L-am prins de mână, dar   i-am dat drumul pentru a merge înaintea mea. Părinții au venit în urma lui. Le-am zis să rămână la poarta pe care am lăsat-o deschisă. Băiatul mi-a arătat pe unde a intrat și locul de unde furase banii. Am reclamat furtul la 112 și apoi am așteptat să vină Poliția”, a mai declarat străoneanul. El a adăugat că, tot atunci, băiatul a recunoscut încă un furt comis în domici-liul său. „Îmi sustră-sese și un telefon mobil, pe care l-a vândut imediat unui tânăr din sat”, a precizat Postolache.
Vecinii acestuia au confirmat, ca martori, existența incidentului, dar niciunul nu a putut da amănunte cu privire la agresiunea reclamată de mama copilului. „Cât am stat acolo, Postolache nu i-a zis nimic băiatului și nici nu l-a agresat cineva. Nu am observat nicio urmă de violență și precizez că nici sechestrat nu părea. A stat lângă o masă, în curte, până la venirea Poliției”, a declarat unul dintre aceștia. La audieri, sătenii au mai confirmat și apucăturile de cleptoman ale copilului. Din acest motiv, instanța a amânat cu două săptămâni soluționarea cauzei. Între timp, magistrații vor solicita postului de Poliție din comună relații cu privire la furturile reclamate de localnici și al căror autor este copilul părții vătămate.2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?