Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Dulceaţă de gutui


Ingrediente:
1 kg de gutui spălate și date prin răzătoare ( 5 gutui, aproximativ 1,3 kg)
1 litru de apă
60 ml de suc de lămâie 
1 lingură de coajă de lămâie
900 g de zahăr
 
Mod de preparare:
Pregătiți gutuile, spălați-le și tăiați-le în două. Dați-le prin răzătoare până ajungeți la cotor, inclusiv coaja, până obțineți aproximativ 1 kg de gutui rase. Puneți apă într-o oală mare, largă și cu fundul gros (6-8 litri) și aduceți-o la punctul de fierbere. Adăugați gutuile date prin răzătoare, zeamă de lămâie și coajă de lămâie. Reduceți focul și lăsați să fiarbă încet până ce se înmoaie gutuile, aproximativ 10 minute. Adăugați zahărul și fierbeți din nou. Amestecați pentru a dizolvă cristalele de zahăr. Scădeți temperatură. Lăsați să fiarbă fără capac și amestecați din când în când până ce dulceața căpăta o culoare cărămizie și se îngroașă, însă 30-50 de minute. Turnați dulceața în borcane fierbinți sterilizate și acoperiți-le. Înainte de aplicarea capacelor, sterilizați-le prin punerea într-un bol și acoperire cu apă clocotită. Åžtergeți gurile borcanelor astfel încât să fie uscate înainte de aplicarea capacelor. 

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?