Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Soluţie antiderapantă pentru bulevardele focşănene


Primăria Municipiului Focșani a trecut la achiziționarea materialului antiderapant pentru sezonul rece. Pe bulevardele principale va fi folosită o soluție specială adusă de la Bacău, care va înlocui nisipul și sarea tradiționale. Viceprimarul Focșaniului, Bogdan Matișan, susține că soluția are calități superioare împotriva înghețului și că prețul este mai scăzut. „Primul criteriu pentru care am optat când am ales această soluție a fost mizeria. Noi trebuia să cheltuim bani pentru a împrăștia nisipul iarna și alți bani pentru a face curat în primăvară. Această soluție nu lasă mizerie în urmă și astfel ajungem la un preț mai mic”,     ne-a spus Bogdan Matișan. De asemenea, viceprimarul susține că asfaltul nu are de suferit din cauza compoziției soluției.
Primele 40 de tone de soluție au fost achizițio-nate contra sumei de 40.000 lei. Prima achiziție de soluție antiderapantă s-a făcut într-o cantitate mai mică decât cea necesară, urmând ca, după ce își dovedește calitatea și utilitatea, Primăria să mai cumpere de la Bacău soluție până la finele sezonului rece.
Această cantitate ar trebui să ajungă circa două luni de la prima zăpadă. Soluția va fi încărcată în cisternele care stropeau iarba și va fi împrăștiată doar pe arterele principale, iar străzile dintre blocuri vor fi deszăpezite cu sare și nisip. „Deja am început să punem sacii cu nisip la intersecțiile dintre străzi și, când va veni zăpada, vom apela la ei. Avem pe stoc o cantitate de 400 de tone de sare cu nisip”, a adăugat viceprimarul.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?