Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Budincă cu brânză şi legume


Ingrediente:
Pentru o tavă de tartă de 25 cm:
800 gr de legume congelate sau proaspete și fierte 10 minute în apă cu sare (legumele sînt broccoli, conopidă și ceapă)
250 gr de brînză moale
250 gr de brînză coteggi (se poate folosi o brînză moale ușor sărată)
4 ouă
100 gr brînză galbenă rasă
4 linguri de făină
2 linguri de pesmet
 
Mod de preparare:
Legumele în afara cepei vin fierte 10 minute în apă cu sare. Ceapa vine puțin înăbușită în ulei. Dacă legumele sînt congelate nu trebuie fierte numai de clătit cu apă și lăsate să se scurgă. Într-un bol amestecăm ouăle cu brânzeturile în afară de cea galbenă. Din ea luăm 4 linguri în compoziție restul este pe deasupra. Adăugăm făina, pesmetul, legumele scurse și ceapa. Dăm gust cu sare, piper și puțină nucșoară rasă. Așezăm compoziția  într-o tavă de tartă și presărăm deasupra brînza galbenă rasă sau felii. Coacem la 180 de grade o oră până bu-dincă este rumenită (dacă vă place brînza mai moale putem să presărăm pe budincă cu 10 minute înainte de a o scoate din cuptor).
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?