Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Ucigaşul bătrânei rămâne cu aceeaşi pedeapsă


Tânărul Fănică Năstase, acuzat de violarea și uciderea unei bătrâne de peste  80 de ani, din cartierul Unirea, orașul Odobești, va rămâne cu pedeapsa de 20 de ani de închisoare, după ce magistrații Curții de Apel Galați i-au respins apelul. „Respinge ca nefondat apelul inculpatului. Menține starea de arest și comută din pedeapsă durata reținerii și arestării preventive”, se arată în decizia judecătorilor gălățeni.
Reamintim că Fănică Năstase a fost reținut în noiembrie anul trecut, la  câteva luni de la comiterea faptei și după ce AND-ul său a fost comparat cu cel găsit pe trupul bătrânei decedate. În rechizitoriul întocmit pe numele tânărului de 26 de ani se arată că în seara respectivă, după ce s-a întors de la muncă, Fănică s-a oprit la un bar să se răcorească. Când a ieșit, a văzut-o pe  sora sa, care o conducea pe bătrâna Maria acasă. După ce a băut zdravăn, fiind și sâmbătă, a plecat la discotecă. La întoarcere, i-a propus unei fete să se căsătorească cu el, iar fata a scăpat de insistențele tânărului numai după ce mama acesteia i-a ieșit în întâmpinare. Înfierbântat în urma discuțiilor cu tânăra, Fănică nu s-a mai dus acasă, ci a intrat în locuința bătrânei.
Potrivit procurorilor, bărbatul a strâns-o de gât în timp ce a întreținut relații sexuale forțat. Când ar fi observat că nu mai respiră, a acoperit-o cu o pătură și a plecat acasă, să doarmă. Inculpatul a fost judecat și condamnat pentru comiterea a trei infracțiuni, respectiv omor calificat, viol și violare de domiciliu.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?