Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Micii producători şi-au promovat vinurile


Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2010” și-a atins obiectivele și a asigurat promovarea vinurilor produse de micii podgoreni. Deși criza economică și tăierile de salarii au redus din vânzările de vin sau must, micii producători sunt mulțumiți pentru că au avut posibilitatea să își expună produsele la acest festival și au reușit să își construiască relații cu potențiali clienți. „E foarte bine că s-a organizat acest festival și pentru noi, micii producători. Vânzarea a fost acceptabilă, este și mai greu acum, cu criza. Însă via nu este rentabilă pentru noi, micii producători. Trebuie să investim mult în lucrările agricole și nu avem desfacere”, ne-a spus Costel Croitoru, din Cîrligele.
Reprezentanții de la Sindicatul Propact au arătat că organizarea unui asemenea Festival este singurul mod prin care țăranii își pot promova produsele viticole. „Am fost mulțumiți pentru că am reușit să ne facem mai multe contacte, am promovat și vinul produs prin GAL-ul nostru. Festivalul a fost benefic pentru că e singurul mod prin care țărani își pot valorifica producția”, a afirmat Costel Ichim.
Podgorenii sunt însă nemulțumiți că statul nu încurajează producția de vinuri, ba din contră, introduce tot felul de condiții care nu îi avantajează decât pe marii procesatori și nu pe micii producători. „Noi, ca viticultori nu avem niciun sprijin de la stat, toate sunt scumpe. Ar trebui să schimbe birocrația asta, să ne dea voie și nouă micilor producători să vindem vinurile”, a afirmat Vasile Nedelcu, din Jariștea. De asemenea, un podgorean din Odobești a arătat că este mai rentabil să muncești în străinătate decât să lucrezi via în România. „E bine că s-a organizat acest festival și pentru noi, micii producători. Pentru noi e foarte greu să vindem în țară, ni se pun mereu piedici”, a afirmat Lucian Leuștean, din Odobești.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?