Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Fermierii vrânceni au primit avansul din subvenţiile europene


   Aproape 97% dintre fermierii vrânceni aflați în evidențele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au primit avansul din subvenția pe suprafață pentru campania agricolă 2012. Directorul adjunct al APIA Vrancea, Petrache Riciu, a anunțat că instituția este pregătită să facă plățile către fermieri, dosarele fiind verificate conform procedurilor legale. „99% dintre dosare sunt verificate și pot fi introduse la plată”, a afirmat directorul adjunct al APIA Vrancea, Petrache Riciu. Avansul plătit fermierilor care beneficiază de subvenția pe suprafață este de 53,88 euro/hectar. Practic, au fost plătite aproape 42 milioane de lei către cei aproximativ 27 mii de fermieri. Conform situației de la APIA, pentru campania 2012 au fost depuse cereri de către 27.995 fermieri, pentru o suprafață eligibilă de 175.640 hectare.
   De asemenea, o sumă considerabilă, peste cinci milioane de euro, a fost plătită pentru viticultorii vrânceni care beneficiază de subvenții pentru programele de restructurare și reconversie a plantațiilor viticole.
   Pe de altă parte, câteva mii de fermieri care nu au completat corect cererile de subvenții sau nu au respectat condițiile impuse de legislația europeană trebuie să dea banii înapoi. La nivelul județului sunt înregistrați 6.220 de datornici, cu o valoare totală de 9,6 milioane lei. Până la începutul lunii decembrie erau recuperate 5,4 milioane lei, suma restantă fiind de 4,1 milioane lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?