Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

GALERIE FOTO: Angajat al ARR Bacău şi doi instructori auto, arestaţi pentru fapte de corupţie


   Un angajat al ARR Bacău și doi instructori auto focșăneni au fost arestați preventiv pentru luare, respectiv complicitate la luare și dare de mită. Un al treilea instructor, jandarm de meserie, este cercetat în libertate.

   Un angajat al ARR-Agenția Bacău, Viorel Pocovnicu, și doi instructori auto din Vrancea, Ion Pîrvan și Paul Ifrim, își vor petrece sărbătorile de iarnă după gratii, ei fiind arestați preventiv de magistrații Tribunalului Vrancea, primul pentru luare de mită, ceilalți doi pentru complicitate la dare și luare de mită. În dosar mai este cercetat, în stare de libertate, și un jandarm, plutonier adjutant Cristian Costescu, care în timpul liber este instructor auto.
   În urmă cu câteva zile, ofițerii Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Vrancea au fost sesizați de o persoană că în urmă cu ceva timp a dat suma de 150 lei unui funcționar din cadrul ARR, pentru a-l promova la proba practică în vederea obținerii atestatului de conducător auto profesionist în transport persoane. Potrivit anchetatorilor, pe 20 decembrie, denunțătorul urma să susțină proba practică și pentru obținerea atestatului de conducător auto profesionist în transport marfă, fiind testat de un lucrător din cadrul ARR Bacău. 
   În urma denunțului, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea și ofițerii SJA Vrancea au început verificările și au organizat și un flagrant. Anchetatorii au stabilit că pe 20 decembrie, în timp ce se afla în zona Registrului Auto Român Vrancea, Viorel Pocovnicu, refe-rent examinator în cadrul ARR – Agenția Bacău, ar fi primit 450 lei de la 8 cursanți, prin intermediul instructorilor  auto Ion Pîrvan, Paul Ifrim și Cristian Costescu, banii fiind dați cu scopul de a-i promova la proba practică a examenului pentru obținerea certificatului de competență profesională de transport mărfuri sau persoane. La flagrant, anchetatorii au ridicat o sumă importantă de bani, atât în lei cât și în valută. 

Bani pentru un coleg

   Anterior flagrantului, Ion Pîrvan ar fi primit de la trei persoane câte 300 lei, iar de la alte trei câte 250 lei, din care ar fi dat 300 lei referentului examinator pentru ca cursanții să promoveze examenul. Potrivit anchetatorilor, instructorul Paul Ifrim ar fi primit de la alți doi cursanți suma de 200 lei, din care 150 lei au ajuns la referentul examinator.
   În ceea ce-l privește pe jandarmul implicat în acest dosar, anchetatorii spun că el i-ar fi pretins unui cursant suma de 350 lei, care i-a dat doar 300 lei, bani pe care Cristian Costescu i-ar fi dat instructorului Ion Pîrvan. Jandarmul a susținut în fața anchetatorilor că nu a știut pentru ce sunt banii. De altfel, unul dintre instructorii cercetați îi povestea avocatului său, ieri, că această practică era veche și că examinatorul ridica mereu problema transportului. 
   Examinatorul băcăuan a fost reținut pe bază de ordonanță încă din noaptea de joi spre vineri, iar cei doi instructori auto au primit ordonanțe de reținere ieri. Ei au ajuns la Parchet pentru a fi audiați, dar au ieșit cu cătușele la mâini. Cei trei au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, iar purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vrancea, Carmen Danțiș, ne-a declarat, aseară, că propunerea a fost admisă. 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?