„Nu se pune problema vreunei servituţi de trecere pe terenul dvs.”

0
696


Astăzi, „Curierul juridic” tratează cazul domnului Gabriel L., din municipiul Focșani

Domnul Gabriel L., din Focșani, ne-a scris pe adresa redacției și ne-a spus despre problemele cu care se confruntă. Dumnealui a cumpărat  în urmă cu peste 25 de ani un teren și o casă. Terenul, pe care era construită clădirea respectivă, a trecut în proprietatea statului, fiind atribuit vînzătorului în folosință pe toată durata existenței construcției, ca urmare a unei decizii din anul 1981. După Revoluție, a făcut cerere pentru a deveni proprietarul acestui teren, iar în urma demersului său s-a emis ordinul prefectului prin care i-a fost atribuit în proprietate acest teren. Problema care a apărut este aceea că un vecin dorește să-și facă o cale de acces pe terenul său. Acesta ne întreabă dacă actele pe care le deține sunt valabile, dacă ele constituie titlu de proprietate și ce poate face în această situație în problema cu vecinul.
Răspuns: Domnule Gabriel L., din cele relatate de dvs. și din actele pe care ni le-ați trimis în copie rezultă faptul că erați în drept de a primi act de proprietate pentru suprafața de teren. Acest document este reprezentat prin ordinul prefectului, care a fost emis cu această ocazie în anul 1993. Ca urmare, sunteți în dreptul dvs. de proprietar să dispuneți de teren după cum credeți de cuviință. De asemenea, nu vi se poate lua o parte din teren pentru a fi dată vecinului dvs. care nu are ieșire la stradă prin partea dvs.. De asemenea, nu aveți nici obligația de a permite accesul proprietarului vecin pe terenul dvs. deoarece în acest caz nu este vorba despre un drept de servitute conferit de lege, vecinul avînd acces la drumul public pe strada vecină. În cazul în care nu veți putea rezolva problema pe cale amiabilă vă puteți adresa instanței de judecată.

Așteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea”, Focșani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificația: „Curier juridic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here