Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Partida Romilor vrea un consilier la Prefectură


Partida Romilor vrea schimbarea consilierului pentru problemele romilor din Prefectura Vrancea. Postul este ocupat, momentan, de Felix Alexe, care nu are nici o legătură cu această etnie. Solicitarea romilor a fost făcută, ieri, la alegerile pentru desemnarea noului Consiliu Director al Partidei Romilor din Vrancea. Președinte al filialei vrâncene a fost desemnat Valerică Ceobotaru, care le-a propus romilor o revigorare a activității de partid dar totodată și o serie de programe și proiecte prin care să sprijine activitatea minoritarilor.
Organizate la sediul Bisericii Penticostale „Samariteanul Milostiv”, alegerile au fost supravegheate de președintele filialei din Bacău, Paustin Bălan. Acesta a arătat că în următoarele trei luni trebuie reorganizate filialele din județ ale Partidei urmând să aibă loc o nouă întâlnire pentru confirmarea conducerii filialei județene.
Una dintre nemulțumirile romilor a avut ca obiect experții sau consilierii din cadrul administrațiilor locale care ar trebui să asigure legătura cu minoritarii. Ei au arătat că aceștia ar trebui să cunoască problemele romilor, să vină în mijlocul lor. „Ca să faci o politică publică pentru romi trebuie să cobori în comunitate”, a afirmat Paustin Bălan.
Romii din Vrancea au rămas fără președinte după ce, în urmă cu două luni, fostul lider Negru Argint a încetat din viață. Potrivit celui mai recent recensământ organizat, 10.000 de persoane din Vrancea au declarat că sunt de etnie romă, 1.700 dintre acestea locuind în orașul Focșani.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?