Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

PNL va sesiza la CCR modificarea operată în regulamentul Camerei Deputaţilor


Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat, ieri, că liberalii vor sesiza Curtea Constituțională a României (CCR) în ceea ce privește modificarea operată de către Camera Deputaților la regulamentul acestui for.
„Așteptăm un verdict din partea instanțelor care au fost sesizate, care trebuie să ne spună și ele, așteptăm motivarea CCR (privitor la Legea pensiilor – n.r.), pentru că s-ar putea ca doamna Anastase să se prevaleze acum de decizia Curții, care vom vedea pe ce temeiuri a ales să ignore ceea ce a văzut o țară întreagă, adică faptul că președintele Camerei fură la vot, nu cu un vot, ci cu zeci de voturi. Dacă aceasta nu este materie de Curte Constituțională, vom vedea, prin sesizarea pe care o facem, dacă modificarea de ieri (n.r. marți) a regulamentului, abuzivă și împotriva spiritului și literei Constituției e materie, să vedem și acolo dacă se pronunță cu 5 la 4, cu 6 la 3, cu 9 la 0”, a afirmat Antonescu, la finalul ședinței grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaților.
Pe de altă parte, liderul PNL a făcut aprecieri voalate la caracterul politic al deciziilor CCR și a amintit de „o greșeală inclusiv la nivelul grupului PSD” prin care a fost desemnat la Curte ‘judecătorul decisiv al lui Traian Băsescu.

Camera Deputaților a adoptat, marți, proiectele de hotărâre privind constituirea grupului de independenți, în absența parlamentarilor PNL și PSD+PC.
Decizia de modificare a articolului 12 din regulament privind constituirea grupului de independenți a fost adoptată cu 170 de voturi favorabile, niciun vot împotrivă și nicio abținere, iar înlocuirea formulei „configurație inițială” cu cea de „confi-gurație a Camerei” – cu 171 de voturi pentru, niciun vot împotrivă și nicio abținere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?