Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Liceenii au cules măceşe pentru export


Elevii Grupului Åžcolar „Simion Mehedinți” din Vidra s-au apucat de recoltat măceșe pentru export. În perioada 27 septembrie – 6 octombrie, elevii au completat cursurile cu plimbări prin pădurile Vrancei, ei mergând la cules de măceșe. Au reușit să adune nu mai puțin de 1.240 kg de măceșe.
Acțiunea lor de recoltare nu este una întâmplătoare, ci face parte dintr-un proiect experimental, inițiat de Ocolul Silvic din Vidra. „Pădurea și mediul înconjurător” este proiectul ce se derulează în parteneriat cu Ocolul Silvic Vidra și Agenția de Protecția Mediului Vrancea. La această acțiune s-au implicat elevii din clasele a IX-a B și D și clasa a X-a F, dar și diriginții lor, respectiv profesorii ingineri Ivan Cristea, Costică Constantinescu și Emilia Doroftei.
Motivați de beneficiile pe care le prezintă pentru organism consumul de măceșe, elevii vidreni alături de profesori și diriginții lor, au umblat prin pădurile din împrejurimile localității, care le-au oferit cu generozitate fructele miraculoase. „Implicarea unor astfel de activități în liceul nostru a avut un impact pozitiv asupra atitudinii elevilor față de mediul înconjurător, cu efecte benefice atât în mediul educațional cât și în comunitatea locală”, a declarat Costică Constantinescu, coordonatorul proiectului.
Recoltatul acestor fructe de pădure este important, în opinia cadrelor didactice, deoarece măceșele sunt considerate adevărate campioane ale vitaminelor. Măceșele au fost, mult timp, elogiate pe plan mondial, iar recunoașterea valorii lor medicinale este în continuă creștere.
Măceșele proaspăt culese din pădurile din apropierea localității Vidra vor fi scoase la vânzare, urmând a fi achizițio-nate de cumpărători din Germania sau Franța, țări ce sunt interesate de aceste fructe și oferă bani frumoși pe ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?