Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Pasiune, ritm, instinct, doar la Clubul de Dans Sportiv Elite


Clubul de Dans Sportiv Elite din Focșani începe înscrierile de luni, 4 octombrie. Profesorul Iulian Mazilu, inițiatorul acestui Club și cel care a pus bazele dansului sportiv în Focșani, ne-a declarat că este binevenit oricine dorește să învețe să danseze pe ritmuri latino-americane sau de societate, oricine dorește să învețe pașii de dans pentru anumite evenimente, sau oricine consideră dansul o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber.

Rep: Ce este de fapt dansul sportiv ?
I.M.: Dansul înseamnă mișcare, pasiune, ritm, instinct. Fie că este hobby, metodă de a petrece timpul liber sau soluție împotriva stresului dansul îți captivează sufletul și îți eliberează corpul. Când e vorba de pasiune pentru dans, te gândești să explici…ce simți prin dans. De exemplu, ce face Salsa (dans latino) atât de savuroasă, sau de ce pe ritmurile de Rumba, Mambo sau Cha, Cha, Cha te cuprinde un foc lăuntric care te va mistui dacă nu-l vei stinge pe ringul de dans? Se spune despre dans că este zâmbetul trupului, la fel cum zâmbetul este dansul chipului. Nu sunt vorbele mele, ci ale celor de la care am învățat să dansez.

Rep: Ați pus bazele Clubului de dans sportiv Elite! La ce performanțe ați ajuns în momentul de față?
I.M: În anul 1998 am început să dau primele lecții de dans, la Ateneul Popular din Focșani, adre-   sându-mă atunci celor care alegeau dansul pentru a-și petrece timpul liber. Din 2002, după ce Clubul Elite a devenit membru al Federației Române de dans Sportiv ne-am putut organiza altfel și am încercat să nu ocolim nicio competiție.
Am avut multe serii de copii și adolescenți și destul de mulți dintre ei au urcat pe podium, ceea ce pentru ei a însemnat enorm. Competițiile la care ne-am înscris erau uneori chinuitoare pentru că impuneau cheltuieli mari cu costumele, cu deplasările, iar premiile obținute erau uneori doar modice. Totuși, chiar dacă financiar nu aveau nicio mulțumire, dansatorii au recunoscut dintotdeauna că nimic nu se compară cu imensa plăcere pe care o au atunci când intră în ring. Performanțe? Ar trebui să începem cu… efortul pentru  performanță!  De fiecare dată în spatele succesului, pe lângă talent și pasiune stau ore istovitoare de muncă. Performanța impune o evoluție impecabilă și tehnică perfectă, echilibru psihic, rezistență fizică și cunoașterea partenerului până la a-i intui orice mișcare, poate chiar și sincronizarea respirației. În ultimii ani, prin perechea Hariga Cristian- Dragu Noemi, elevi în clasa a IX-a la Colegiul Național Unirea, Clubul Elite a avut rezultate notabile reușind calificările în finale la Campionatul Național și Cupa României. Aceasta a dus, de altfel, la cooptarea perechii în lotul național de dansuri standard (europene) la categoria juniori II. Notabile sunt și rezultatele perechii Emilian Rotaru și Ramona Micu, cei care la Campionatul pe clase valorice au devenit campioni naționali la clasa E, grupa de vârstă 12-13 ani.  Tot de performanță țin și colaborările pe care le-a avut Elite cu Clubul de Dans Sportiv „Mihai Petre” București sau cu Fan Dance Club Brașov, două prestigioase cluburi din țară, ai căror antrenori predau și în cadrul Clubului Elite.

Rep: Cine sunt cursanții Clubului de Dans Sportiv Elite și cine se poate înscrie ?
I.M: În prezent, Clubul Elite are 120 de cursanți și sper ca din această lună, când vom relua înscrierile numărul lor să crească. Avem copii de la 5 ani până la persoane mature de peste 50 de ani. Pentru că încurajăm performanța o atenție deosebită acordăm copiilor, știind cât de important este ca ei să crească și să se dezvolte armonios, într-un mediu prietenos. Dansul este una dintre cele mai plăcute metode de a-i ajuta să-și dezvolte aptitudinile, grația și eleganța. În plus, dansul ajută la socializare, modelează caracterul, stimulând ambiția, disciplina și răbdarea.

Rep: Când încep înscrierile la Clubul de Dans Sportiv Elite?
I.M: Înscrierile încep pe 4 octombrie și anul acesta, în premieră, vom acorda gratuitate grupelor de începători, în prima săptămână de cursuri, deci până pe 10 octombrie, în sensul că li se oferă gratis 2 antrenamente. Oferta noastră este variată și se adaptează în funcție de cerințe, nivel și grupe de vârstă. Ne adresăm astfel unor categorii diferite, de la copii preșcolari până la adulți de diferite vârste și de la persoane care practică dansul sportiv ca pe o simplă activitate de recreere până la cei care au ca scop clar performanța competițională. În prezent, Elite își desfășoară activitatea pe grupe de vârstă sau valorice: începători, interme-diari și avansați. În ultimul timp, am pri-mit numeroase soli-citări pentru dansul mirilor sau pentru diferite evenimente speciale. Clubul își desfășoară antrenamentele la sala de sport a Liceului Pedagogic Focșani, pe str. Timotei Cipariu nr.5, în fiecare zi după ora 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?