Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Platformă electrică 4×4


Saab va colabora cu American Axle Manufacturing pentru dezvoltarea unei platforme electrice cu tracțiune integrală. Aceasta va echipa modelele Saab începând cu anul 2012. Constructorul suedez Saab pregătește o nouă surpriză pentru fanii modelelor electrice. Aceștia împreună cu American Axle Manufacturing (AAM) vor lucra pentru dezvoltarea unor platforme electrice cu tracțiune integrală și a unor sisteme hibride. Noua companie poartă denumirea de e-AAM Driveline Systems și va intra pe piață începând cu 1 octombrie.
Firma va dezvolta și comercializa un nou sistem electric 4×4 care va putea fi integrat pe platformele auto deja existente pe piață. Constructorul din Trollhattan plănuiește ca începând cu 2012, noile modele produse în Suedia să dispună de această tehnologie. „Pentru Saab, anunțul acestui parteneriat constituie un pas mare către succesul unei companii independente. Noul sistem electric cu tracțiune integrală ne va asigura o poziție de top în ceea ce privește viitoarea gene-rație de autovehicule”, a declarat Jan Ake Jonsson, director executiv Saab.
Primul proiect în materie de mașini electrice pe care constructorul suedez l-a creat va putea fi admirat în cadrul Salonului Auto de la Paris. Este vorba despre Saab  9-3 ePower. Acesta a fost realizat împreună cu Boston Power, Electroengine, Innovatum și Power Circle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?