Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Parlamentarii PSD şi PNL susţin suspendarea lui Băsescu


Suspendarea din funcție a președintelui Traian Băsescu este susținută de parlamentarii PSD și PNL de Vrancea. Aceștia acuză frauda, dovedită public, comisă de parlamentarii PDL la votul final al legii unitare a pensiilor. O atitudine îngăduitoare față de gestul președintelui Camerei Deputaților, Roberta Anastase, ar duce practic la legitimarea fraudei în cea mai importantă instituție a statului.
Președintele PSD, Victor Ponta, a afirmat că prin eventuala promulgare a legii pensiilor în forma adoptată de Camera Deputaților, Traian Băsescu ar încălca art. 80 alin (2) din Constituție. Prevederea invocată precizează că „președintele României veghează la respectarea Constituției și la buna funcționare a autorităților publice”.
„Dacă va promulga legea pensiilor, Traian Băsescu va ridica hoția și mișelia la rang de politică de stat. Președintele va fi astfel responsabil de legitimizarea pe față a hoțiilor pe care le fac oamenii din clica sa. În numele democrației, opoziția nu poate permite ca un astfel de clan să-și bată joc de actualii pensionari dar și de restul românilor care speră să ajungă la pensie”, a afirmat deputatul PSD Ciprian Nica.

Anastase a făcut țara de râs

Deputatul PSD Angel Tîlvăr a arătat că un asemenea demers ar avea șanse de reușită ținând cont de „defici-tul de imagine și nemulțumirea populației față de prestația președintelui și a Guvernului”. Social democratul a explicat că prin atitudinea sa din ultimii ani, Traian Băsescu este constant în a-și bate joc de o țară întreagă.
„Mă așteptam ca președintele României, chiar dacă nu poate interveni în activitatea Parlamentului, să aibă o atitudine față de acțiunile Robertei Anastase, care, pe lângă faptul că a fraudat votul prin care PDL a redus pensiile românilor, face și țara de râs. Ca al treilea om în stat, activitatea domniei sale prezintă interes pentru partenerii noștri politici străini”, a precizat deputatul Angel Tîlvăr.

Băsescu ignoră suferința românilor

Deputatul PNL Nini Săpunaru a arătat că Traian Băsescu trebuie suspendat și moral pentru că ignoră sufe-rința milioanelor de români sărăciți prin reducerile de salarii și majorări de taxe. „Președintele trebuie suspendat nu doar formal ci și moral pentru că ignoră și aruncă în derizoriu suferința a milioane de români. Este de neacceptat ca executivul să mimeze doar dialogul social, în fapt, toți guvernanții, începând cu însuși președintele, refuzând să dea cel mai mic semnal către toți cei care se află în țară”, a afirmat deputatul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?