Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Iordache: Ne așteptăm la peste 14 milioane de pasageri pe Aeroportul Otopeni în 2018; procedurile pentru un nou terminal, în derulare


Procedurile pentru construcția unui nou terminal la Aeroportul Henri Coandă sunt în derulare, în condițiile în care se estimează că numărul de pasageri va depăși anul acesta 14 milioane, și suntem aproape de momentul în care statul român va putea să facă exproprierile de terenuri necesare pentru dezvoltarea acestui obiectiv, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București, Valentin Iordache. „Procedurile pentru construcția unui nou terminal au început deja, dar sunt foarte multe etape formale de parcurs. Vestea bună este că nu suntem foarte departe de momentul în care statul român va putea să facă exproprierile de terenuri pentru interes public, astfel încât acestea să fie concesionate pentru dezvoltarea unui nou terminal la Aeroportul Henri Coandă și, desigur, dezvoltarea unor noi platforme, căi de rulare și multe alte obiective necesare unui nou terminal, pentru a putea acomoda traficul care, într-adevăr, este în creștere. Anul acesta ne așteptăm deja la peste 14 milioane de pasageri”, a spus Iordache, după o vizită pe șantierele unde se desfășoară lucrările de reparație la căile de rulare de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”.
Reprezentantul CNAB a explicat că în zona aeroportului nu mai există spațiu pentru dezvoltarea unui nou terminal într-un mod eficient. „Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii prevede ca noua infrastructură de terminal să fie realizată pe zona de est a platformei aeroportuare, între cele două piste, acolo unde va fi și un nou turn de control și module de terminal cu capacitate de 1.250 – 2.500 de pasageri pe oră, desigur centrul de business, o mare parcare auto și, cel mai important, racordul către Autostrada A3 și desigur racordul către vechiul terminal, actualul terminal și, implicit, către rețeaua feroviară și de metrou – să sperăm că și acestea vor veni cât mai curând la Otopeni”, a precizat acesta.
Potrivit sursei citate, procedura de expropriere va fi urmată de etapele de proiectare și execuție a terminalului nou. „Dacă se va reuși această expropriere până la sfârșitul anului acestuia sau în anul următor, după aceea mai sunt de parcurs etapele de proiectare și execuție desigur și pentru aceste terminale. Ca de obicei, durata pentru aceste formalități anterioare lucrărilor este mult mai mare decât efectuarea propriu-zisă a lucrărilor de investiții”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?