Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Polițiștii, alături de elevi la început de an școlar. Ei vor verifica magazinele amplasate în vecinătatea unităților de învățământ


Pentru ca deschiderea anului școlar să se desfășoare în siguranță, peste 9.000 de polițiști au acționat suplimentar, la nivel național, în zona grădinițelor, a școlilor și liceelor. Efectivele Poliției Române au fost pe teren pentru a menține ordinea și siguranța publică, precum și pentru fluidizarea traficului rutier, în special în zonele unde se află unități de învățământ.
„Din dispoziția Åžefului Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu,  (…), 9.091 de polițiști vor acționa în sistem integrat, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru desfășurarea în siguranță a festivităților specifice deschiderii anului de învățământ preuniversitar. Cei 7.134 de polițiști de ordine publică, 1.028 de polițiști de la rutieră, 102 de la prevenire și 827 de polițiști de la alte structuri, vor fi prezenți, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din întreaga țară, pentru ca noul an școlar să înceapă în liniște și siguranță. Efectivele Poliției Române sunt în teren pentru menținerea ordinii și siguranței publice și fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităților de învățământ”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Române.

Siguranța în școli, o prioritate

Începând de astăzi, la fiecare unitate de învățământ din țară sunt afișate datele de contact ale polițiștilor de proximitate, pentru ca elevii să poată comunica mai bine cu aceștia. În perioada următoare, polițiștii vor controla toate unitățile comerciale din apropierea școlilor pentru respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor. De asemenea, aceștia vor organiza pentru elevi diferite activități preventive-educative.
„Pentru Poliția Română, siguranța în școli constituie o prioritate. Astfel, începând de mâine (azi n.r.), fiecare unitate de învățământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliției. De asemenea, la fiecare școală vor fi afișate datele de contact ale polițistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare. Echipajele de poliție vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în școli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri a elevilor. Åžeful Poliției Române a solicitat identificarea și controlarea tuturor unităților economice din zona adiacentă unităților de învățământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor. O atenție deosebită va fi acordată activităților educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi. Totodată, polițiștii de la rutieră vor fi prezenți în apropierea școlilor, pe arterele de circulație intens tranzitate, pentru asigurarea fluenței și siguranței traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor. De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative și evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracțional, polițiștii vor organiza pentru elevi diferite activități preventiv-educative. Reamintim că în anul de învățământ 2015-2016, în urma activității desfășurate de Poliția Română, în zona adiacentă unităților de învățământ, numărul infracțiunilor a scăzut cu 11,5%, față de anul școlar precedent”, se mai arată în același comunicat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?