Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

ULTIMA ORĂ! PERCHEZIȚII în Vrancea, într-un dosar privind practicarea prostituției în Olanda!


Comunicat de presa3 14.09.2016
    În data de 13.09.2016 procurori din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organzata si Terorsim – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați în cooperare cu lucrători din cadrul Ministerului Public din Oost Brabant și lucrători de poliție din Eindhoven – Oost Brabant au efectuat în cadrul echipei internationale comune de ancheta (JIT) acțiuni comune în vederea destructurării unei rețele de criminalitate organizată specializată în exploatarea tinerelor prin determinarea acestora la practicarea prostitutiei.
    În cadrul acțiunii comune au fost efectuate un numar de trei perchezitii pe raza judetelor Vrancea și Bacău (Romania) și un număr de trei percheziții în localitățile Breda si Veldhoven (Olanda) în vederea identificării, ridicării și administrării probatoriilor necesare pentru justa solutionare a cauzei.
    Cu această ocazie au fost identificate mai multe tinere care erau cazate într-un număr de trei imobile din localitati olandeze unde acestea practicau prostituția.
    Totodată au fost gasite si ridicate importante sume de bani provenite din practicarea prostituției.
    În urma investigatiilor efectuate s-a stabilit că pe teritoriul Olandei a acționat un grup infracțional organizat, format din cetateni romani, care a avut ca scop obtinerea unor importante foloase materiale urmare a determinarii unui numar important de tinere la practicarea prostitutiei.
    Tinerele erau racolate, prin metoda „Lover Boy”, din diferite localitati de pe raza de competență a Serviciului Teritorial Galati dupa care erau transportate în Olanda si cazate in diferite imobile inchiriate de către membrii grupului.
    S-a reținut că tinerele erau ulterior determinate, prin utilizarea de manevre dolozive, amenintari și violențe la practicarea prostituției, în mod ilegal.
    În acest scop, tinerele erau fotografíate  în ipostaze provocatoare iar ulterior fotografiile împreună cu datele de contact ale acestora erau postate pe site-uri specializate.
     În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că tinerele practicau prostitutia fie in imobile inchiriate de către membrii grupului infractional în diferite localitati din Olanda (Breda, Rotterdam, ‘s-Hertogenbosch, Rijsbergen), sub directa subraveghere a acestora, ori a unora dintre tinerele cu care membrii grupului inițiaseră relații afective.
    La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Galati și sediul Ministerului Public din Oost Brabant au fost conduse mai multe persoane carora le-au fost atribuite calitatile procesuale corespunzatoare.
    Actiunile comune desfășurate în cadrul echipei comunei de anchetă vor continua în vederea stabilirii cu exactitate a situatiei de fapt și a luarii masurilor preventive.
     În cauză au fost identificate imobile si ridicate sume de bani asupra cărora au fost aplicate masuri asiguratorii.
     Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Sursa : http://www.diicot.ro/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?