Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

50 de primării au semnat contracte pentru finanțarea lucrărilor de cadastru

Primarii din 50 localități vrâncene au încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de cadastru cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Vrancea. Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a noua etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) prin care se asigură gratuitate la deschiderea cărților funciare pentru cetățeni.

OCPI Vrancea a arătat, într-un comunicat de presă, că au fost semnate contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 50 de primării din cele 52 eligibile. „Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Vrancea.

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale au încheiat contracte de finanțare cu OCPI Vrancea. Dintre cele 50 de UAT-uri, 41 au încheiat contracte de prestări de servicii de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale. Suma totală alocată celor 41 de UAT-uri este de 6.668.146,43 de lei. ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate”, se arată în comunicatul OCPI Vrancea.

Până acum, două comune din cele 73 de localități vrâncene au fost cadastrate integral. Este vorba despre Măicănești și Slobozia Ciorăști. În 63 de alte localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale. OCPI Vrancea precizează că PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor.

Vă prezentăm lista localităților pentru care au fost semnate contracte: Adjud, Andreiașu de Jos, Bălești, Bârsești, Biliești, Boghești, Bolotești, Broșteni, Câmpuri, Cârligele, Chiojdeni, Ciorăști, Corbița, Cotești, Fitionești, Focșani, Garoafa, Gologanu, Gura-Caliței, Jariștea, Jitia, Mărășești, Mera, Năruja, Negrilești, Nistorești, Obrejița, Odobești, Paltin, Panciu, Păulești, Păunești, Ploscuțeni, Poiana Cristei, Popești, Răcoasa, Răstoaca, Reghiu, Slobozia Bradului, Spulber, Străoane, Soveja, Tătăranu, Tâmboești, Țifești, Urechești, Valea Sării, Vârteșcoiu, Vidra, Vintileasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?