Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Băuturile alcoolice şi ţigările, interzise în zona şcolilor


Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, a solicitat Ministerului Administrației și Internelor(MAI) să intensifice acțiunile de control și de sancționare a administratorilor localurilor și magazinelor care comercializează băuturi alcoolice, tutun și alte substanțe interzise prin lege, în perimetrul unităților de învățământ. Îngrijorat de numărul mare de elevi care cad pradă diferitelor vicii, de la consumul de alcool și țigări și până la consumul de droguri, deputatul Tîlvăr a solicitat în nenumărate rânduri condu-cerii MAI să pună în aplicare prevede-rile legale în acest sens.
„Solicit public Ministerului Administrației și Internelor să intensifice acțiunile de control și de sancționare a localurilor și magazinelor care fac obiectul acestei declarații politice și fac apel la toți cetățenii să se implice civic și să creeze presiune pe aceste instituții. Îmi rezerv dreptul de a da în judecată instituțiile care nu respectă legislația privind comercializarea băuturilor alcoolice în perimetrul unităților de învățământ cât și comercializarea tutunului și a altor substanțe interzise prin lege”, a declarat deputatul vrâncean.
Acesta a solicitat MAI, prin interme-diul unei interpelări, să facă cunoscute și numărul sancțiunilor aplicate în domeniu în primul trimestru al acestui an. Deși au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale în primul trimestru din 2010, „respectivele magazine și localuri, într-un total dispreț al legii și pentru viitorul acestei țări, pe care îl reprezintă tinerii, continuă atât să co-mercializeze țigări, băuturi alcoolice sau substanțe etnobotanice cât și să permită accesul elevilor în pauze fără să țină cont de consecințe”.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?