Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Demisii printre pompieri şi angajaţi ai penitenciarului


Reducerea salariilor cu 25% i-a adus în pragul disperării pe majoritatea bugetarilor. Până acum, trei angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, un angajat al Penitenciarului Focșani și un angajat al Inspectoratului Județean de Poliție  și-au înaintat demisiile, cel mai probabil pentru a-și găsi alte locuri de muncă mai bine plătite. Cum pe la noi angajări nu prea se fac, majoritatea celor care se află în această situație renunță la munca de aici pentru a pleca în străinătate.

Până acum, trei angajați ai ISU Vrancea și-au dat demisia și au plecat din sistem. Același lucru s-a întâmplat și la Penitenciarul Focșani unde, la finele lunii mai, un angajat și-a înaintat demisia pentru a putea munci într-un loc mai bine plătit. Oficial, angajații de la ISU nu au plecat din cauza reducerilor salariale, însă neoficial motivul ar putea fi acesta. „De la începutul anului și până în prezent, trei angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și-au dat demisia. Motivele plecării sunt știute doar de ei, acestea nefiind motivate. Nu știm dacă au plecat pentru că au fost reduse salariile sau dacă au plecat din alte motive”, a declarat sergent major George Dumitrache, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. Surse oficiale susțin că aceștia ar fi plecat pentru a-și găsi un alt loc de muncă mai bine plătit, întrucât pentru majoritatea bugetarilor veniturile familiale au devenit insuficiente. Oamenii au copii de întreținut, rate la bănci de plătit și facturi care nu pot fi acoperite din salariile diminuate cu 25%. În ceea ce-l privește pe angajatul Penitenciarului Focșani, acesta și-a motivat plecarea, precizând că renunță pentru ceva mai bun. „Până acum, doar o singură persoană a plecat din sistem pentru a munci în altă parte. La finele lunii mai, unul dintre angajați și-a înaintat demisia și a motivat că și-a găsit un alt loc de muncă mai bine plătit. Este dreptul fiecăruia să facă ce crede că este mai bine pentru el. Deocamdată nu avem semnale că ar mai vrea să plece și alte persoane și sperăm să nu se întâmple acest lucru. Eu aștept să vină oameni, nu să plece. De mâine (ieri-n.r) vor începe munca alte șapte persoane care au terminat școala la Târgu Ocna”, a declarat comisarul șef Ion Diță, directorul Penitenciarului Focșani. De reținut este faptul că angajatul Penitenciarului Focșani și-a înaintat demisa înainte de reducerile salariale, semn că nici înainte banii nu erau suficienți.

Polițiștii au dat tonul

De curând și un angajat al Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea a renunțat la uniformă pentru a pleca la muncă în Italia. Pentru că a ajuns la concluzia că din munca de poliție nu se mai poate trăi, în luna august, un agent de la Postul de Poliție din Poiana Cristei   și-a pus demisia pe masa comandantului. Activitatea acestuia a încetat pe 20 august și a fost primul angajat din cadrul IPJ care și-a luat inima în dinți și a renunțat la haina de polițist pentru a munci peste hotare. Probabil, cei care  și-au dat demisia pentru a-și găsi o muncă mai bine plătită vor fi urmați și de alții. Bugetarii, loviți de tăierile lui Boc se vaită zilnic pe la colțurile instituțiilor la care muncesc, că nu mai fac față și că singura soluție este plecarea peste hotare.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?