Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Avertizoare de fum


O parte dintre saloanele Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani va fi dotată cu detectoare de fum. Avertizoarele de fum vor fi achiziționate de Ministerul Sănătății în urma unor licitații, iar Spitalul Județean din Focșani va fi dotat cu 16 astfel de detectoare. „Conducerea spitalului a trimis deja la minister situația saloanelor de terapie în care urmează să fie montate aceste detectoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, Alina Pelin.

***

Aparatura va fi achiziționată în urma tragediei de la Maternitatea Giulești din capitală. Tot acest caz a condus la efectuarea mai multor controale în toate spitalele din județ. În urma acestora, toate unitățile spitalicești au primit avertismente, iar Spitalul Municipal Adjud a fost sancționat și cu o amendă de 1.000 de lei.
La nivelul Spitalului Județean au fost constatate nereguli minore, iar conducerea unității susține că toate sunt, sau urmează să fie, în curs de remediere. „Avem instalațiile și panourile electrice în perfectă stare de funționare. S-au cumpărat cinci furtunuri pentru a se deschide și cel de-al doilea hidrant pe fiecare etaj al spitalului, iar la data controlului se încărcau încă 90 de extinctoare. Din cauza lipsei de spațiu, secțiile de ortopedie și urologie aveau cea de-a doua ieșire blocată, dar această situație se va remedia cel mai târziu luna viitoare”, a adăugat Alina Pelin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?