Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Alte două cazuri de gripă, confirmate în Vrancea


   Medicii vrânceni pun din ce în ce mai multe diagnostice de gripă. Zilele trecute, patru vrânceni au fost suspectați de gripă, iar rezultatele de laborator au confirmat prezența virusului gripal doar la doi dintre aceștia. Potrivit medicilor din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea, probele prelevate de la doi bărbați, unul din Câmpineanca, celălalt din Focșani, au confirmat prezența virusurilor gripale de tip A, respectiv B. Ei au fost internați la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Focșani.
   Anul acesta, trei vrânceni au fost diagnosticați cu gripă sezonieră. Potrivit informațiilor furnizate de medicii din cadrul DSP Vrancea, în săptămâna 28 ianuarie – 3 februarie, peste o mie de vrânceni au fost diagnosticați de medici cu viroze și pneumonii. Mai exact, 913 persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, 68 necesitând internarea în spital. Cea mai afectată categorie de vârstă a fost cea a copiilor, cu vârste între 5 și 14 ani, fiind diagnosticate 265 cazuri. De pneumonii s-au îmbolnăvit 278 persoane, starea a 109 dintre acestea fiind mai gravă, motiv pentru care au fost internate în spital.
   În ultima săptămână au fost vaccinate 132 de persoane. În stocurile DSP și ale medicilor de familie mai sunt peste 2 mii de doze de vaccinuri antigripale, care se pot face până la sfârșitul lunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?