Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Criză de vaccinuri pentru copii


   La sediul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea urmează să ajungă, în zilele următoare, 2.800 de doze de vaccin antihepatic B pentru sugari. Valoarea totală a acestei achiziții este de 61.964 lei, fiind suportată în întregime din bugetul Ministerului Sănătății.
   Din păcate, în stocurile DSP nu mai există nicio doză de Pentaxim, utilizat pentru a asigura protecție împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei și infecțiilor invazive produse de Haemophilus influenzae tip B, respectiv meningite sau infecții ale sângelui. Reprezentanții DSP spun că au fost solicitate apro-ximativ 3.000 de doze, dar, până în prezent, acestea nu au sosit.
   Din cauza lipsei acestor vaccinuri, sute de bebeluși vor fi vaccinați cu întârziere. În schimb, medicii le recomandă părinților să nu se sperie, deoarece, în curând, si-tuația va reveni la normal. Medicii spun că de vină pentru aceste deficiențe sunt licitațiile întârziate.
   Toate aceste vaccinuri sunt administrate gratuit, ele făcând parte din Programul Național de Imunizări, însă pot fi găsite și în farmacii. Prețurile sunt, însă, destul de piperate. De exemplu, pentru Pentaxim părinții trebuie să scoată din buzunar aproximativ 160 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?