Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Profesori focşăneni selectaţi să lucreze pentru Ministerul Educaţiei


Florin Iamandei, director al Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” și Luminița Balaban, director adjunct al Colegiului Tehnic  Auto „Traian Vuia” au fost numiți în corpul de control a Ministerului Educației Cercetării Tineretului și Sportului (MECTS). Cei doi manageri au primit vestea vinerea trecută.
Ambii vor trebui să se deplaseze, zilele acestea, la București pentru a fi instruiți în domeniul pe care urmează să îl îmbrățișeze, cei doi fiind printre puținii profesori vrânceni care vor desfășura activități la cel mai înalt nivel. De altfel, directorul Florin Iamandei s-a arătat surprins de vestea venită de la București însă a dorit să adauge că funcția pe care o va ocupa în cadrul Ministerului Educației Cercetării Tineretului și Sportului nu va fi cu titlu de titular ci de rezervă, dat fiind că din cadrul instituției sunt puțini în corpul de experți. „Eu am făcut ce am putut pentru învățământul din Vrancea. Într-adevăr am primit decizia de numire a Ministerului încă de vineri și urmează ca în zilele următoare să merg pentru instruire la București. Numărul experților în minister este redus și acum cooptează voluntari ca rezervă. Nu sunt acolo angajat ca titular ci ca rezervă. Ni se va plăti transportul și diurna în zilele când vom fi plecați”, a spus Florin Iamandei,  directorul Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea”. Cu bucurie a primit vestea de numire și directorul adjunct al Colegiului Tehnic Auto „Traian Vuia”.
Luminița Balaban a precizat că va face toate demersurile pentru ca învățământul, mai ales cel vrâncean, să prospere. „Am fost selectată, însă urmează zilele de instruire și abia apoi pot spune că sunt numită. Sunt multe de făcut în învățământ și sperăm să aducem lumină atât pentru elevi cât și pentru profesori”, a spus Luminița Balaban, director adjunct al Colegiului Tehnic Auto „Traian Vuia”.
Reprezentanții Inspectoratului Åžcolar Județean au fost primii care au primit faxul de la minister cu numirea celor doi profesori. Åžefii din învățământul vrâncean speră acum ca ai lor colegi să își facă datoria așa cum scrie la carte. „Florin Iamandei și Luminița Balaban vor face parte din corpul de experți al ministerului. Am primit faxul și i-am chemat pe cei doi pentru a le aduce la cunoștință acest lucru. Am înțeles că în prima parte vor fi niște cursuri de formare și apoi își vor intra în atribuții. Trebuiau să confirme participarea până la 30 august, ceea ce au și făcut”, a spus Stan Rogoz, inspector ge-neral în cadrul ISJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?