Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651
Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651

GALERIE FOTO: Simpozion dedicat lui Dumitru Pricop


   Nume importante ale li-teraturii românești contemporane au participat, sâmbătă, la Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți” din Focșani, la omagierea poetului și profesorului Dumitru Pricop. „Prințul poeziei românești” ar fi împlinit 70 de ani.
    Conferențiar dr. Costică Neagu, președintele Asociației „Simion Mehedinți”, a avut inițiativa organizării acestui eveniment de suflet. Manifestarea culturală a debutat cu dezvelirea unei plăci memoriale, amplasată pe blocul în care a locuit poetul din 1982 și până când a trecut la cele veșnice. Activitățile au continuat la Casa Corpului Didactic, mai exact în sala de conferințe, care a devenit neîncăpătoare pentru zecile de persoane prezente, oameni de cultură și simpli cititori, care au apreciat opera poetului, dar și noblețea acestuia. 
   A fost lansat, în semn de omagiu, volumul antologic de versuri „Mioritice, lacrima păstorului învins”, ce prezintă 70 de poeme, exact câți ani ar fi împlinit Dumitru Pricop, dintre care 35 intitulate „Mioritică”. Au fost acordate și trei diplome de excelență scriitorilor Ionel Necula, Constantin Marafet și Stelian Vicol. Evenimentul s-a încheiat cu discursul fratelui poetului și cu cel al Anei Pricop, soția regretatului poet. „Spre fericirea mea, l-am cunoscut pe poetul Dumitru Pricop în 2003, la Galeriile de Artă Focșani, la lansarea volumului de versuri «În căutarea muntelui albastru». Eram doar o elevă, străină de astfel de evenimente, ce i-am întins timid cartea pentru un autograf. M-a privit blând, mi-a zâmbit larg, oferindu-mi într-o secundă o mare de încredere. Mi-a scris «Domnișoarei Ana Maria Bentea, zboruri înalte spre viitorul ce i-l găsesc fericit. 28 iunie 2003». Această manifestare omagială mi l-a readus în față pe omul calm cu ochii zâmbitori”, a spus Ana Maria Bentea, participantă la acest simpozion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?