Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Şcolile focşănene, pregătite pentru noul an şcolar


Åžcolile și grădinițele din Focșani vor fi pregătite pentru începerea noului an școlar. Conducerea Primăriei Focșani susține că mai sunt de efectuat doar lucrări minore la unitățile de învățământ din municipiu, respectiv zugrăveli, ori amenajări de clase. Viceprimarul Bogdan Matișan a arătat că anul școlar va debuta în cele mai bune condiții pentru elevi. „Nu vor fi pro-bleme. Nu sunt motive pentru ca noul an școlar să nu înceapă la unitățile de învățământ din oraș. În toate școlile se lucrează cu perso-nalul propriu, cu femeile de serviciu, chiar și cu profesorii”, a afirmat viceprimarul Bogdan Matișan. El a precizat că se lucrează pentru finalizarea în cel mai scurt timp a lucrărilor la sala de sport de la Liceul Pedagogic, unde se schimbă parchetul.

***
Tot până la începerea anului școlar, autoritățile focșănene vor să achiziționeze aparatura necesară cabinetelor medicale stomatologice din școli. În ședința Consiliului Local de luna trecută, a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care opt cabinete stomatologice școlare vor fi echipate cu aparatură modernă. Suma estimată că se va obține din vânzarea cabinetelor în anul în curs, este de circa 200.000 de lei, bani din care se va achi-ziționa aparatura pentru cele opt cabinete școlare.
În Focșani, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, pe lângă cabinetele stomatologice, mai funcționează și 29 de cabinete școlare. Acestea asigură asistență de specialitate pentru 2.931 preșcolari și 15.623 elevi.
Aparatura din cabinetele stomatologice este veche de aproximativ 22 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?