Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Educatoarele au învăţat să lucreze cu prichindeii


Sute de cadre didactice din județ, respectiv educatoare, directori de grădinițe, dar și consilieri școlari, au participat în perioada 6 – 8 octombrie, în Poiana Brasov, la Conferința Națională care marchează finalizarea Proiectului pentru Reforma Educației Timpurii. În total, 670 de cadre didactice din județul nostru, sub coordonarea profesoarelor Florentina Ciomaga și Amalia Chirtoc, mentori în cadrul acestui proiect, au luat parte la dezbaterile care s-au canalizat pe îmbunătățirea calității infrastructurii sistemului educațional, pentru a răspunde nevoilor concrete ale copiilor, prin asigurarea unor servicii îmbunătățite, care să favorizeze atingerea potențialului maxim al fiecărui copil, totul în conformitate cu standardele educaționale internaționale. De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, s-a urmărit îmbunătățirea nivelului calității educației preșcolare, prin perfecționarea cadrelor didactice și asigurarea unor materiale didactice corespunzătoare.
Profitând de întâlnirea de la Poiana Brașov, cadrele didactice au prezentat metode menite să eficientizeze sistemul educațional, prin crearea Centrelor de Resurse pentru Educație și Dezvoltare, precum și prin dezvoltarea sistemului de management educațional al Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului. Cei doi mentori din județul nostru au fost coordonatorii activităților de perfecționare ai tuturor celor care lucrează în sistemul de învățământ preșcolar.
Pe parcursul derulării acti-vităților, au participat la formare majoritatea cadrelor didactice din învățământul preșcolar din județ, dar și personalul didactic auxiliar și nedidactic.
Toți au învățat să își schimbe atitudinea față de copii, să-i sprijine în propria dezvoltare. „Echipa invitată a pregătit materiale care demonstrează impactul pozitiv al derulării proiectului în județul Vrancea, portofolii cu activitățile specifice vârstei beneficiarilor cât și prezentări în format electronic cu imagini reprezentative. Toate aceste preocupări ne indică faptul că acest proiect a fost unul de succes în județul Vrancea și că în timp, îi va face pe copii mai fericiți, iar pe părinți mai mulțumiți”, au subliniat cadrele didactice implicate în acest proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?