Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

China caută supraveghetori pentru urşi Panda


Un centru chinez de protecție a urșilor Panda a anunțat pe internet organizarea unui concurs la nivel internațional, pentru angajarea a șase supraveghetori care să se ocupe timp de o lună de respectivele mamifere. ‘Proiectul Panda’ a fost lansat de Centrul Panda din Chengdu, capitala provinciei chineze Sichuan, și Fondul mondial pentru natură, urmând să le ofere celor selecționați posibilitatea de a studia specia protejată și de a le acorda primul ajutor animalelor în nevoie.
Supraveghetorii de-semnați vor putea asista și la nașterea puilor, explică un comunicat publicat pe internet. ‘Sperăm ca, grație acestui proiect, tot mai mulți oameni să se alăture misiunii noastre de protejare a urșilor Panda, înțelegând importanța prezervării mediului sălbatic’, a explicat directorul centrului, Zhang Zhihe. Cei șase câștigători ai concursului vor putea practica tre-  kking-ul în munții din apropiere de Chengdu, studia viața mamiferelor în libertate și să-și pu-blice observațiile pe internet. În timpul următoarelor șase săptămâni, iubitori ai acestor animale își vor putea depune candidatura pe site-ul www.pandahome.com. Din aceștia, vor fi selecționați 12 finaliști, înaintea desemnării ocupanților celor șase posturi puse în concurs.
Doar aproximativ 1.600 de exemplare de Panda trăiesc în libertate la nivel mondial, și circa 300 se află în captivitate, în principal în China, în cadrul programului de prezervare a mediului înconjurător. După nașterea unor Panda în captivitate, cercetătorii încearcă acum să introducă în natură acești urși. În ultimele luni, patru pui Panda urmau să fie eliberați în pădurile din Sichuan, după ce o singură asemenea tentativă s-a încheiat tragic. Xiang Xiang, pus în mediul natural în 2006, a fost găsit mort, ucis după toate aparențele de urși Panda sălbatici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?