Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Profilul celibatarului european: de la partener de sex la partener de viaţă


   În Europa, nouă persoane celibatare din zece se declară deschise în fața posibilității de a se întâlni cu alte persoane, în încercarea de a-și găsi „sufletul pereche”, potrivit studiului anual „LoveGeist”. Studiul a fost realizat de site-ul Meetic și de Institutul TNS Sofres pe un eșantion de 11.000 de persoane celibatare din șapte țări europene.
   Primăvara este anotimpul reînnoirii, al iubirii și al seducției, afirmă Marlčene Duretz, autoarea acestui articol publicat pe site-ul cotidianului Le Monde. Pentru a pune capăt celibatului lor, persoanele chestionate în acest studiu au spus că au mizat pe întâlnirile amoroase. „Chiar dacă nu toate acestea se transformă în relații de cuplu, ele satisfac adeseori nevoia de a ieși din casă, de a ieși din cercul de prieteni, de a buscula puțin obișnuințele din viața cotidiană”, afirmă psihanalistul Sophie Cadalen. În condițiile în care nouă celibatari din zece se declară dispuși să facă acest pas, 58% dintre femei spun că ele au fost acelea care au avut inițiativa pentru organizarea primei întâlniri.
   Deși multe dintre aceste întâlniri nu se transformă într-o „frumoasă poveste de iubire”, 85% dintre celibatari păstrează o amintire plăcută despre ele, „dovadă a faptului că deși alchimia amoroasă nu funcționează de fiecare dată, importanța prieteniei nu este loc de neglijat”, afirmă autorii studiului. Un procent de 17% dintre francezii chestionați au declarat că l-au cunoscut pe cel mai bun prieten al lor prin intermediul unor astfel de întâlniri, iar 16% dintre respondenți au spus că și-au găsit cel mai bun partener de sex participând la astfel de întâlniri. Aceste constatări, considerate mai degrabă masculine decât feminine, sunt majoritare pentru segmentul de vârstă 18-25 de ani. În schimb, celibatarii de peste 35 de ani, au spus că preferă să „rupă legătura” cu persoana cunoscută în timpul unor astfel de întâlniri (dacă nu au reușit să clădească o relație, n.r.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?