Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

CNIPMMR: FMI se aşteaptă ca economia României să scadă în acest an cu circa 2%


FMI se așteaptă ca economia României să scadă în acest an cu circa 2% și să aibă o creștere modestă în 2011, a declarat Ovidiu Nicolescu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, după o discuție între patronate și șeful misiunii în România, Jeffrey Franks.
În ceea ce privește fiscalitatea, FMI le-a transmis patronatelor că în perioada următoare trebuie să fie pus accent pe stabilitate pentru atragerea investițiilor străine directe, astfel că o modificare a TVA cel puțin până la jumătatea anului viitor nu este posibilă, a mai spus Nicolescu.
Franks a declarat luni că FMI va revizui în următoarea perioadă prognoza privind scăderea PIB al României în acest an, în prezent de 0,5%, și că estimarea BERD privind reducerea PIB cu 3% este pe-simistă.
O misiune comună a FMI și Comisiei Europene se află în perioada 26 iulie – 4 august la București pentru o nouă revizuire a acordului cu România, care va evalua modul în care România a îndeplinit criteriile de performanță stabilite pentru finele lunii iunie și în cadrul căreia urmează să se discute și despre un nou set de prognoze macroeconomice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?