Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Scutiri de impozite pentru MILITARII care au luptat în teatrele de operaţiuni


Circa o mie de focșăneni sunt scutiți de impozitele pe terenuri și locuințe pentru că au participat la misiuni militare în teatrele de operațiuni precum Afganistan și Irak. Beneficiază de această facilitate fiscală atât militarii unităților militare din Focșani cât și cei care sunt la unități militare din Buzău sau Râmnicu Sărat. Åžeful Serviciului de Taxe și Impozite locale din Primăria Focșani, Meluș Nazîru, a explicat că această facilitate fiscală se aplică doar în cazul terenurilor și locuințelor, fără a fi scutite mijloacele de transport. Situația exactă a numărului de beneficiari, implicit a sumelor care nu mai sunt încasate la bugetul local, va fi cunoscută după ce vor fi aduse documentele de la unitățile militare. Astfel, militarii trebuie să vină cu o adeverință eliberată la nivelul unității militare pe care o prezintă la Serviciul de Taxe și Impozite locale din Primăria Focșani.
    Facilități fiscale sunt oferite și veteranilor de război. În aceste caz, scutirea se aplică și pentru un mijloc de transport la alegere. Astfel, conform hotărârii de Consiliul Local referitoare la taxele locale, „veteranii  de  război,  văduvele  de  război  și  văduvele  nerecăsătorite  ale veteranilor de război care au în proprietate sau coproprietate o clădire folosită ca domiciliu, terenul aferent și un mijloc de transport la alegere beneficiază de scutire la plata impozitului pe clădiri, teren și auto”. Aceeași facilitate se aplică persoanelor cu handicap grav sau accentuat și persoanele încadrate în gradul 
de invaliditate, respectiv reprezentanții legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și ai minorilor încadrați în gradul I de invaliditate.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?