Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Pere umplute cu îngheţată


Ingrediente:

3 pere și înghețată

Pentru înghețată:

300 g smochine congelate
6 linguri zahăr
2 linguri lapte
miezul de la pere

Pentru sirop:

6 linguri de zahăr tos
250 ml apă
esență de vanilie după gust

Mod de preparare:

Perele se spală, se taie la codiță ca un căpăcel, dar acesta nu se aruncă, se scoate cu grijă miezul și se îndreaptă puțin la cotor, pentru a sta perele în picioare. Separat, se pun la fiert apa, zahărul, esența de vanilie și se fierb până se obține un sirop. Se adaugă perele și se fierb la foc mic circa 2 minute întorcându-se cu grijă și continuu pe toate părțile. Perele se scot pe o farfurie și după ce s-au răcit se țin la rece 2-3 ore. Se umplu cu înghețată și se așează deasupra căpăcelul, pentru a da din nou formă perelor.

Înghețata se obține astfel:

Se taie smochinele așa congelate pe jumătate, se pun în vasul special de la robotul de bucătărie, împreună cu miezul de la pere și începem prelucrarea. În momentul în care fructele sunt sfărâmate, se toarnă laptele, zahărul și se repornește motorul până se obține înghețata.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?