Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Revizii la maşinile agricole


Pentru o campanie de recoltare a produselor agricole fără incidente nedorite, pompierii le recomandă cetățenilor să țină cont de câteva măsuri de apărare împotriva incendiilor. Aceștia spun că reparațiile și reviziile la mașinile agricole se fac înaintea începerii recoltării și trebuie să se întocmească un proces-verbal, în care se consemnează că mașina corespunde din punct de vedere al prevenirii incendiilor și este dotată cu mijloacele de primă intervenție, conform normelor de dotare. Un exemplar din acest proces-verbal va însoți mașina respectivă pe tot timpul campaniei. Autovehiculele care participă la campania de recoltare trebuie să fie pregătite în mod special de către unitățile deținătoare, întocmindu-se și un document ce se va afla asupra șoferului, din care să rezulte unitatea și numele persoanei care a efectuat pregătirea tehnică, precum și data la care s-a efectuat. „Pentru a fi admise la lucrările de recoltare a cerealelor, mașinile trebuie să îndeplinească următoarele condiții: sistemele de aprindere, de alimentare, carburație și distribuție să fie perfect reglate pentru a preveni exploziile false, rezervoarele de combustibil și întreaga instalație de alimentare cu carburanți să fie etanșă și fără pierderi de carburanți, iar instalațiile electrice să aibă toate conexiunile bine fixate și izolația să fie în perfectă stare; acumulatorul să fie bine fixat și să aibă capac de protecție. De asemenea, țevile de eșapament trebuie să fie prevăzute cu tobe pentru reținerea scânteilor, iar mecanizatorii și șoferii care participă la campania de recoltare a cerealelor vor fi instruiți în mod special, pentru a cunoaște pericolele, cauzele de incendiu, precum și regulile și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, mânuirea stingătoarelor și modul practic de acțiune în caz de incendiu, fiecare trebuind să aibă asupra sa o dovadă în acest sens. Toate mașinile agricole și autovehiculele trebuie să fie dotate cu câte un stingător cu pulbere și CO2”, a precizat sergent major George Dumitrache, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. 
Pompierii mai spun că lucrările de recoltare cu combina, trebuie să înceapă cu izolarea lanurilor față de drumuri, căi fe-rate, masive păduroase cu care se mărginesc, prin crearea unor fâșii paralele arate. Paiele și cerealele vor fi evacuate în afara acestei fâșii, iar fumatul este strict interzis.
Arderea miriștii se face cu respectarea Ordinului MAI numărul 605 din 5 septembrie 2008, pentru aprobarea Dispozițiilor generale de apărare împotriva incendiilor pe timpul utilizării focului deschis la arderea de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?