Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Ciprian Nica: „Dacă Emil Boc ar avea un gram de orgoliu, ar demisiona”


Deputatul Ciprian Nica a susținut în Parlament declarația politică „Dacă Emil Boc ar avea un gram de orgoliu, ar demisiona” în care evidențiază, încă o dată, motivele pentru care premierul României  trebuie să demisioneze. Deputatul a afirmat că decizia Curții Consti-tuționale de a nu mic-șora pensiile cu 15% „este una firească și este încă o palmă dată profesorului de drept constituțional Emil Boc”. „Cum miniștrii acestui Guvern, în frunte cu premierul Boc, ne-au demonstrat că onoarea și orgoliul nu sunt prin-tre calitățile lor forte, probabil că nici acest eșec pe care l-au înregistrat la Curtea Constituțională nu-i va face să plece de la guvernare”, a afirmat parlamentarul.
Ciprian Nica a adus în discuție și efectele majorării TVA de la 19 la 24%, o măsură care, în opinia sa, „va duce la scumpiri în lanț și care este considerată de către toți analiștii economici ca fiind greșită”. Aceasta a arătat că salariații bugetari vor fi cei mai afectați, „pentru că lor Guvernul le mărește TVA-ul, dar le micșo-rează și salariile”. Totodată, la fel de afectați vor fi și oamenii de afaceri care se văd puși în situația de a reduce și mai mult cota de câștig, pentru a încerca să supraviețuiască încă câteva luni.
„Sunt temerile a zeci de oameni cu care m-am întâlnit în Colegiu, la finele săptămânii. Toți spun că niciodată nu au trăit vremuri atât de tulburi, din punct de vedere politic și atât de dure, din punct de vedere al lipsei de perspectivă econo-mică. Însă, cea mai mare temere a lor este legată de iarna care va veni peste câteva luni de zile. Atunci mulți consideră că nu vor face față cheltuielilor legate de întreținere și că, mai devreme sau mai târziu, fie vor sta în frig, fie casele le vor fi scoase la vânzare pentru că nu vor avea bani pentru plata utilităților”, a declarat Ciprian Nica.
Ciprian Nica i-a acuzat pe guvernanți că s-au ghidat doar după interesele proprii care le-au dictat să își angajeze fiicele sau viitoarele rude în funcții ministeriale, în loc să se gândească cum să facă restructurare în ministerele pe care le conduc. La fel, ei au reușit să facă din atragerea fondurilor europene cea mai mare afacere pentru apropiați și pentru PDL. Deputatul le-a dat, însă, și o veste proastă celor de la PDL, aceea că românii au început să reacționeze din ce în ce mai dur la stimuli precum „hoți”, «incompetenți”, „trădători”, „clientelă politică”. „Dacă Emil Boc ar avea un gram de orgoliu ar demisiona și ar lăsa pe altcineva să salveze România de la naufragiul inevitabil pe care el și Băsescu îl pregătesc pentru această țară”, a concluzionat deputatul Ciprian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?