Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Fregata „Regele Ferdinand” pleacă în misiune sub comandă UE


   Fregata ‘Regele Ferdinand’ va pleca miercuri din portul Constanța pentru a participa la operația de luptă ‘Atalanta’ împotriva pirateriei navale în Golful Aden, sub comandă UE. Reprezentanții Forțelor Navale au informat duminică, ‘că este prima participare a unei nave românești la o misiune desfășurată la peste 3.000 mile marine față de țară și, totodată, prima participare la o operație antipiraterie’.
   În anii anteriori, fregata ‘Regele Ferdinand’ a mai participat, sub comandă NATO, în Marea Mediterană, la operația ‘Active Endeavour’ pentru monitorizarea traficului naval și aerian în scopul combaterii traficului ilegal și la operația ‘Unified Protector’ de impunere a embargoului împotriva Libiei. ‘Tot în premieră o fregată va participa la o misiune internațională având la bord ambarcat un elicopter Puma Naval’, se menționează într-un comunicat.
   Nava este comandată de comandorul Mihai Panait și va avea la bord pentru această misiune un echipaj alcătuit din 236 de marinari. Ceremonialul prilejuit de plecarea fregatei ‘Regele Ferdinand’ în misiune va avea loc la dana Portului Militar Constanța, începând cu ora 9,45, în prezența oficialităților militare, a reprezentanților autorităților locale, a unor veterani, cadre militare în rezervă și în retragere, precum și a membrilor familiilor echipajului.
   Fregata va reveni în portul Constanța pe data de 14 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?