Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

PSD vrea la guvernare, dar după alegeri anticipate


Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Târgu Mureș, că social-democrații își doresc să intre la guvernare, dar numai printr-un act de guvernare născut din alegeri anticipate.
„Åži noi vrem să intrăm la guvernare, numai că evităm să facem declarații de dragul de-a face declarații. Să ai totuși un guvern care să aibă un program de guvernare și un pachet de legi care să fie susținut în parlament și în parlament să nu ai o majoritate, înseamnă să fii obligat să faci foarte multe compromisuri și să nu duci la capăt un pachet de măsuri și acțiuni și acte normative care să scoată România din criză și s-o și pună pe un drum de dezvoltare durabilă. Noi suntem într-un parlament pervertit, acolo este o formațiune politică ce n-a existat pe buletinele de vot, care de fapt susține actuala guvernare. Din acest motiv ceea ce am spus inițial trebuie să ne menținem în continuare și anume să avem un act de guvernare născut din alegeri anticipate”, a spus Dragnea.
Dragnea a spus că cetățenii trebuie consultați din nou și că în ceea ce privește contraargumentul unora, cum că nu e bine să se suprapună o criză politică peste una economică, acesta nu stă în picioare deoarece România se află într-o criză politică profundă.
„Actuala putere, actualul guvern, primul ministru nu se mai bucură de suportul populației și în momentul în care cei care conduc o țară nu mai sunt spijiniți de popor cred că e cea mai mare criză politică posibilă. Uitați-vă și dumneavoastră. Plus că oamenii ăștia au pierdut busola. Pe lângă toate actele de corupție care ies în fiecare zi în presă, nu au niciun fel de coerență în actul de guvernare”, a precizat Liviu Dragnea.
Întrebat dacă nu există posibilitatea ca PSD să intre la guvernare fără alegeri anticipate, secretarul general al PSD a răspuns cu un șir de întrebări.
„Să faci un act de guvernare, cu ce sprijin în parlament? Să mergem să cerem sprijinul lui Åžerban Mihăilescu și Gabi Oprea? Sau Marian Sârbu sau nu mai știu cui? La cine? La PD? Nu se poate. Nu avem majoritatea în parlament pentru că au fugit foarte mulți parlamentari și de la PSD și de la PNL. Åži ideea de a avea un guvern minoritar într-o asemenea situație, în România, mie mi se pare destul de periculoasă”, a spus Dragnea.

„Åžansa de a se organiza alegeri anticipate nu e decât la români”

Liderul PSD a adăugat că alegerile anticipate pot să se desfășoare foarte rapid în România. „Eu cred că nici măcar domnul Traian Băsescu nu mai are abilitatea morală să desemneze primul ministru, ci numai poporul mai are această competență. Åži de aceea trebuie să-l întrebăm. Nu știu de ce le e frică. Åži cred că alegerile anticipate pot să se desfășoare foarte rapid și românii pot limpezi situația din România”, a arătat acesta.
În opinia sa, PSD vizează să guverneze singur și nu în coaliție, pentru că oamenii au înțeles ce înseamnă să se guverneze în coaliție, iar poporul să aleagă primul ministru.
„Am spus că poprul să aleagă prim ministrul în sensul ca să dea majoritatea unui partid, noi sperăm să-l dea PSD-ului, care să poată să desemneze primul ministru, într-o procedură normală și firească, fără să fie obligat să facă compromisuri cu alte formațiuni politice. Se tot discută de cota unică, ba de impozitarea progresivă și, dacă intri cu un program de guvernare plin de compromisuri, nu depășim situația actuală din România. Eu cred că în România nu se poate guverna în coaliție. S-a dovedit. Până la urmă ne-am combinat toți cu toți și până la urmă nu a ieșit”, a explicat Dragnea.
În ceea ce privește posibilitatea de a se organiza alegeri anticipate, Dragnea a spus că asta depinde de români. „Åžansa de a se organiza alegeri anticipate nu e decât la români. Dacă românii se vor hotărî, în vara asta, în toamna asta, poate și noi îi ajutăm să cerem alegeri anticipate într-o mare mișcare populară. Nu vorbim de revoltă. Sunt mai multe procedee. Este tot ce vă pot spune acum”, a conchis Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?