Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Prăjitură cu căpşuni în straturi


Ingrediente:
500 g căpșuni proaspete
3 pachețele de jeleu de căpșuni
Pentru baza de biscuiți
250 g biscuiți simpli
100 g unt
60 g zahăr
90ml( 9 linguri) apă rece
Pentru cremă
2 linguri de gelatină granulată
340g smântână
Nestlé( 2 cutii)
coajă rasă și zeama de la o lămâie medie
coaja rasă de la o portocală
150ml frișcă
2 albușuri
50 g zahăr pudră
 
Mod de preparare:
Biscuiții se pun într-o pungă de plastic și se pisează cu ajutorul unei vergele.
Într-un vas se fierbe untul împreună cu apa și zahărul. Se adaugă la biscuiții pisați așezați într-un vas de sticlă termorezistent și se amestecă bine pentru a se repartiza uniform. Se nivelează cu ajutorul unei linguri mari. Se lasă la frigider să se răcească până preparăm crema. Gelatina se dizolvă în 2 linguri de apă în cuptorul cu microunde. Se lasă deoparte să se răcească. Într-un bol se amestecă smântâna cu zahărul, sucul și coaja rasă de la lămâie și portocală. Se adaugă cele 2 albușuri bătute spumă , gelatina și frișca. Se așează peste baza de biscuiți și se pune la frigider să se întărească. Căpșunile se spală bine, se pun într-o strecurătoare să se scurgă bine apa de pe ele și se taie în jumătăți. Cele 3 pachete de jeleu se pregătesc conform instrucțiunilor de pe pachet și se lasă la rece până când încep să se întărească puțin. Când crema s-a întărit se acoperă cu căpșunile și jeleul puțin întărit. Se lasă la frigider 3-4 ore înainte de servire. Se feliază după dorință. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?