Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Ponta îl acuză pe Băsescu că a despărţit societatea românească


Președintele PSD, Victor Ponta, l-a acuzat vineri pe președintele Traian Băsescu de faptul că ar fi fost un factor „despărțitor” în societatea românească și că a pus în poziții antagonice diferite categorii sociale.
„Dacă îl acuz de ceva pe președintele Băsescu, în toți acești ani, este că a fost cel mai mare despărțitor al societății, începând de la câștigarea alegerilor în care a spus că îi va trage în țeapă pe corupți, și de care a uitat, iar pe unii i-a luat alături. Tot timpul, și astăzi trăim momentul în care pacienții trebuie să se lupte cu medicii, justițiabilii cu judecătorii, maghiarii între ei, udemeriștii cu pesediștii, ardelenii cu oltenii, cei de la privat cu cei de la stat, pensionarii cu cei tineri, toată lumea trebuie să se lupte cu toată lumea. E un model de societate, singurul în care Băsescu se simte bine ca peștele în apă”, a declarat, într-o conferință de presă, Victor Ponta.
El a adăugat că singura salvare a României este un model care să reunească toate aceste categorii. De asemenea, Victor Ponta spune că șeful statului nu are nimic comun cu data la care se dezbate moțiunea de cenzură și că intervenția lui Traian Băsescu în chestiunea moțiunii este „un subiect care nu există”.
„Birourile Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților, cu unanimitate de voturi – mă refer și la votul doamnei Roberta Anastase- au decis că moțiunea se dezbate și se votează marți. Președintele Băsescu nu are nicio treabă cu programul Parlamentului care dezbate o moțiune de cenzură la adresa Guvernului. Ultima moțiune de cenzură, din octombrie, s-a dezbătut la șase zile de la citire și erau același președinte și aceeași Constituție”, a arătat Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?