Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Aproape 400 de sindicalişti protestează la Parlament


Aproape 400 de sindicaliști protestează la Palatul Parlamentului, pentru a doua zi consecutiv, față de măsurile de reducere a salariilor și pensiilor, pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea, protestatarii cerând demiterea Executivului și demisia președintelui Traian Băsescu.

Protestatarii huiduie și scandează „Jos Băsescu”, „Boc, Boc, Boc, la ușa ta ți-am adus demisia” și „Jos Guvernul mincinos”.

Aproximativ 1.000 de sindicaliști au protestat la Parlament și ieri când Guvernul și-a angajat răspunderea pentru cele două proiecte de lege care prevăd, printre altele, reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la sută și a pensiilor cu 15 la sută.

Aceștia au cerut Guvernului să renunțe la reducerea salariilor și a pensiilor, iar parlamentarilor să nu aprobe măsurile de austeritate pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea și să îi sprijine pe cei care i-au ales prin votarea moțiunii de cenzură la adresa Executivului depusă de Opoziție.

Sindicaliștii vor protesta și mâine la Parlament, iar de joi și până sâmbătă vor organiza pichete la birourile parlamentare și la sediile partidelor.

Confederațiile sindicale pregătesc un protest cu 20.000 de oameni, la Parlament, în 15 iunie, când ar urma să fie votată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Sindicaliștii vor să facă atunci un lanț uman în jurul Palatului Parlamentului. Totodată, în ziua votării moțiunii de cenzură bugetarii din toate sectoarele vor să intre în grevă generală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?