Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Suspendarea pensiilor militare doar pentru persoanele care au contestat legea


Hotărârea judecătorească prin care se suspendă aplicarea Hotărârii de Guvern privind recalcularea pensiilor militare se aplică doar acelor persoane care au acționat în judecată actul normativ, se precizează într-un document referitor la efectele suspendării executării HG 735/2010 pe cale judecătorească, transmis, ieri, de Ministerul Justiției, Guvernului, Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Administrației și Internelor.
Surse guvernamentale au declarat, marți, că, potrivit documentului Ministerului Justiției, atâta vreme cât Legea 119/2010 este în vigoare, iar Curtea Constituțională a constatat conformitatea sa cu dispozițiile Constituției, (prin decizia nr. 873 2010) actul normativ trebuie să-și producă efectele, iar suspendarea hotărârii Guvernului nu poate afecta aplicarea legii.
„Pensiile prevăzute la art.1, stabilite potrivit prevederilor legilor cu caracter social, cuvenite sau aflate în plată, se recalculează prin determinarea punctajului mediu anual și a cuantumului fiecărei pensii, utilizând algoritmul de calcul prevăzut de Legea nr. 19/2000, cu modificările și completările ulterioare. Așadar, recalcularea pensiilor categoriilor de beneficiari enumerate se face prin efectul Legii nr. 119/2010 și este obligatorie în toate cazurile prevăzute la art. 1 din acest act normativ”, au precizat sursele citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?