Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Şi cu banii luaţi şi fără termopane


O familie din Golești a fost nevoită să apeleze la poliție și la Protecția Consumatorului după ce o firmă din Focșani a încercat să nu le mai ofere serviciile pentru care încasase peste 3.000 de euro. Maria Nicolaie ne-a povestit că fiul ei are o casă la Golești iar pe 4 iunie 2009, a încheiat un contract cu  firma Sadoras Group din Focșani pentru   a-i monta termopane la casă. În primă fază, oamenii i-au plătit admi-nistratorului firmei suma de 200 de euro. Câteva luni mai târziu, oamenii au mai plătit alți 2.000 de euro iar în martie a.c., au mai plătit 1.000 de euro. Prețul total al serviciilor era de 4.296 de euro, iar oamenii au plătit 3.200 de euro însă firma nu mai avea niciun gând să vină să le monteze geamurile. „Contractul a  fost încheiat pe 4 iunie 2009 cu firma Sandoras Group Srl. Am dat banii în trei tranșe și am ajuns la suma de 3.200 de euro. Ei trebuiau să vină să ne monteze termopanele la începutul lunii aprilie, dar nu au venit. I-am mai lăsat o perioadă și am realizat că ceva este în neregulă. După ce a trecut termenul de livrare, domnul administrator ne-a amânat până la începutul lunii mai, dar nu au venit nici atunci. Eu am sunat și la firma Izotec din Piatra Neamț, de unde ei cumpără termopanele și mi-au spus că nu au dat nicio comandă și că au datorii și la ei”, a precizat Maria Nicolaie. Femeia și-a dat seama că nu mai are nicio șansă să-și recupereze banii și a apelat la poliție și la Protecția Consumatorului. La aproximativ 10 zile de când a depus reclamația, păgubiții au reușit să-și recupereze banii. Chiar dacă suma de 3.200 de euro le-a fost înapoiată, oamenii nu vor să-și retragă plângerea deoarece administratorul trebuie să fie cercetat. Reprezentanții IPJ au confirmat că familia din Golești a depus plângere împotriva administratorului societății și fac cercetări. „A fost depusă plângere împotriva administratorului societății. A fost trimisă la Parchet pentru atribuire număr unic și se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune”, a declarat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea. Maricel Nicolaie, bărbatul căruia îi aparțin banii dați pe termopanele care nu i-au mai fost montate ne-a declarat, marți, că a ajuns la limita răbdării și că acești oameni trebuie opriți ca să nu mai pățească și alții ce a pățit el. „Eu poate nu i-am luat ceva copilului ca să pot să strâng banii și acum să rămân fără ei, nu este posibil. Ieri, m-a sunat mama administratorului și mi-a spus să-mi retrag plângerile dar i-am spus că nu fac acest lucru deoarece nu este normal. Am venit din Italia ca să le dau bani și ei au încercat să facă altceva”, a precizat Maricel Nicolaie.

Păgubiții și-au recuperat banii

Reporterii „Monitorul de Vrancea” au încercat de mai multe ori să ia legătura cu administratorul firmei dar acesta nu a răspuns. În cursul zilei de marți, mama acestuia a răspuns la telefon iar în momentul în care a auzit despre ce este vorba a spus că revine în cinci minute, dar cum era de așteptat, nu a mai dat niciun semn și nici nu a mai răspuns la telefon.
În cursul zilei de miercuri, doamna Serea l-a contactat pe unul dintre reporterii noștri și a precizat că nu este nevoie să mai apară un articol în acest sens deoarece situația s-a rezolvat și că va restitui banii. Aseară, acest lucru s-a și întâmplat după ce autoritățile au intervenit în acest caz. „Am luat legătura cu ope-ratorul economic și pentru că acesta nu a respectat clauzele din contract a trebuit să-i înapoieze suma de 3.200 de euro reclamantei”, a spus Dumitru Dilă, directorul coordonator al CJPC.  Firma Sadoras Group se pare că mai are și alte probleme.
Managerul firmei Izotec din Piatra Neamț, de la care administratorul societății din Focșani obișnuia să cumpere termopane a declarat că are și la ei o datorie destul de mare și pentru asta va deschide acțiune în instanță. „Au datorii și la noi de 3.000 lei. Cumpărau de la noi termopane și nu le-au mai plătit. Administratorul firmei Sadoras nu mai are voie să folosească numele Izotec iar noi ne dezicem de orice acțiune a acestui om. Nu este normal ca într-un mediu de afaceri să se întâmple așa ceva. Am vorbit și noi cu păgubiții și chiar i-am sfătuit ce să facă”, a afirmat Ovidiu Rusu, ma-nagerul Izotec, din Piatra Neamț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?