Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Inaugurare de bibliotecă la Negrileşti


Deputatul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, va inaugura, azi, biblioteca de la Negrilești. Inaugurarea coincide cu sărbătoarea comunei Negrilești, care are loc în fiecare an de „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Cu această ocazie are loc și tradiția unică în Vrancea, „Boteitul oilor”. Tot azi va avea loc inaugurarea cabinetului me-dical din Negrilești și va fi lansat volumul „Tradiții Vrâncene – De la leagăn la hora satului”, a profesorului Georgeta Vioreanu.
Deputatul Cristian Dumitrescu a demarat campania „Dă o carte mai departe”, în cadrul căreia a înființat bi-blioteci comunale în localitățile Popești și Păulești. Același proiect va fi demarat și în cartierul Unirea din Odobești.
„Începând cu 9 mai cei care doresc să doneze cărți o pot face la sediul Bibliotecii Județene din Focșani și la Cabinetul parlamentar din Odobești. Dorim să redeschidem Biblioteca din Unirea, deoarece în acest cartier locuiesc aproape 2000 de persoane, printre care mulți elevi care au nevoie de lectură”, a declarat deputatul Cristian Dumitrescu.
Tot azi, în Negrilești, va fi instalată placa comemorativă Dumitru Pricop. Originar din Negrilești, poetului și profesorului Dumitru Pricop i se va acorda, post mortem, titlul de cavaler al „Ordinului Miorița”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?