Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Vrem să aducem Cupa la Focşani!


După o perioadă de „secetă” pe plan sportiv județean, echipa de futsal CSM 2007 Focșani a reușit un rezultat istoric și o performanță de excepție, calificarea în ultimul act al Cupei României. În fața unei săli aproape pline, jucătorii antrenați de Petrache Gurguiatu și Orlando Åžerbănică au câștigat manșa retur a semifinalelor, 7-4 (3-0) cu Spicom Sf. Gheorghe și vor evolua în ultima fază a competiției, cu trofeul pe masă, luni, 14 iunie la Tg. Mureș. Aseară, după închiderea ediției noastre s-a disputat și cealaltă semifinală, Cityus Tg. Mureș – Concordia Chiajna (în tur,     6-4). Finala Cupei va fi televizată de postul Sport 1. Returul cu Spicom a fost la discreția echipei de pe Milcov care și-a asigurat calificarea încă de la pauză. CSM 2007 a punctat prima oară în minutul 9. Ilaș a șutat spre poarta oaspeților, portarul Cristiano a respins în față și Curteanu a pus latul pentru 1-0. Săraru a majorat scorul cu un lob peste portar (13), iar Ilaș a stabilit scorul pauzei după ce a driblat și portarul (14). Munteanu (18) și Sorin Popa (19) au lovit din nou barele porții adverse. În actul secund, Curteanu a dus scorul la 4-0 (22), iar Spicom a redus din handicap, după ce același Curteanu a deviat nefericit în propria poartă un șut al lui Mate (23). Budocso (23) a marcat pentru 4-2, dar focșănenii au apăsat din nou pe accelerație și Ilaș (24) și Săraru (36) au adus liniștea în tabăra vrânceană. Spicom a mai marcat de două ori, iar Toader a închis tabela în ultimul minut al partidei cu un șut de la distanță.
Gurguiatu: „Vrem trofeul”
Euforia victoriei și a calificării i-a făcut pe membrii galeriei să pătrundă în teren pentru a-și îmbrățișa favoriții la finalul partidei de duminică. Antrenorul Petrache Gurguiatu a fost purtat pe brațe de elevii săi și de spectatori, iar publicul focșănean a dat dovadă de fair-play și i-a aplaudat la scenă deschisă pe învingători, dar și pe învinși. „Este o performanță istorică pentru noi și pentru județul nostru. Îi felicit pe toți jucătorii, dar și pe cei care au fost alături și care au crezut în noi. Chiar dacă vom juca în ultimul act al Cupei cel mai probabil cu Tg. Mureș, formația gazdă, o vom face de la egal la egal”, ne-a declarat după meci antrenorul Petrache Gurguiatu. Jucătorii care au pus umărul la accederea în finala Cupei sunt: Borș, Săraru, Curteanu, Toader, Pătrașcu, Munteanu, Sergiu Sava, Ilaș, Mândrescu, Argeșeanu, Petrică Ioan și Vasilescu.
Invitați la „Zilele     municipiului Tg. Secuiesc”
Performanța de duminică a focșănenilor a fost apreciată și de alte cluburi. Formația KSE Tg. Secuiesc a invitat clubul de pe Milcov la o competiție de futsal care va avea loc pe 29 mai cu ocazia „Zilelor municipiului Tg. Secuiesc”. „Pentru noi, deplasarea la Tg. Secuiesc reprezintă un bun prilej de a face o ultimă verificare înaintea finalei Cupei”, a spus antrenorul secund, Orlando Åžerbănică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?