Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO : Vasile Bobu de la LPS Focșani, locul al doilea la Olimpiada Națională!


Vasile Bobu, Vali pentru cei care-l cunosc îndeaproape, este fotbalist la juniorii B ai LPS Focșani. Jucător talentat, cu dribling, viteză, știința centrărilor, simțul golului! Așa îl știam până sâmbătă, 22 aprilie dimineața, când am găsit de la el, la mesaj pe facebook de la prieteni, o informație scurtă. Și trei fotografii. Citesc informația. Surpriză totală și extrem de plăcută! Și știre de presă! Vali Bobu, băiatul discret care joacă spectaculos pe partea stângă a juniorilor profesorului Daniel Bănică, este nici mai mult nici mai puțin decât ocupantul locului al doilea, altfel spus medaliatul cu argint al Olimpiadei Naționale de Pregătire Sportivă Teoretică pentru clasa a X-a, a cărei etapă finală a fost la Botoșani! Pe foaia cu rezultatele de la Olimpiadă scrie la locul 2: Vrancea. Bobu V.Vasile, clasa a X-a, Liceul cu Program Sportiv Focsani – 9,50. Pe locurile 1 și 3, cu 9,80 respectiv, 9,30, câte o elevă de la Botoșani, respectiv, Neamț. Și tot fete până la poziția 27 inclusiv. Am făcut precizarea pentru că este de notorietate că fetele sunt mai conștiincioase la învățătură. Ceea ce înseamnă ca Vali Bobu este cel puțin la fel de conștiincios ca și ele! Lucru puțin neobișnuit la un fotbalist ocupat cu antrenamente obositoare, deplasări, jocuri, tentațiile vârstei. De aceea, am încercat să aflu mai multe despre el chiar de la Vali, dar și de la profesoara de la Pregătire Sportivă Teoretică de la LPS Focșani, doamna Gabriela Silvia Bordei, care îl are ca elev.

Vasile V. Bobu, Vali pentru apropiați, se prezintă!

– Sunt din Negrilești, o comună de lângă Tecuci! Am ajuns la Focșani datorită fotbalului, și pe calea aceasta îi mulțumesc fostului meu antrenor, Viorel Gudană. Stau la cămin și fac naveta săptămânal sau la două săptămâni. Pregătirea Sportivă Teoretică ne-o predă doamna profesoară Gabriela Silvia Bordei.
– Îți place doar materia la care ai luat locul 2 la Olimpiadă?
– Pregătirea Sportivă Teoretică mi-a captat în mare parte atenția, dar pe lângă aceasta ador ora de Psihologie, ora de Muzică deoarece, pe lângă partea de educație muzicală domnul profesor reușește să ne ofere, atât cât îi permite timpul,  multe lecții de viață, prețioase. Îmi plac și Istoria și Limba Română – la ambele materii am parte de două profesoare minunate și, bineințeles, ora de Pregătire Sportivă Practică ținută de antrenorul meu, domnul Daniel Bănică și căruia îi mulțumesc pentru că mi-a permis să merg la această olimpiadă chiar dacă în acea zi am avut meci în campionat! Acestea sunt materiile la care merg cu cea mai mare plăcere, dar nici celelalte nu sunt de neglijat deoarece sunt înconjurat doar de oameni minunați care, pe lîngă faptul că își fac meseria cu pasiune, reușesc să ne facă să simțim că suntem o mare familie. Cel puțin eu așa simt!
– Ce vei face la terminarea liceului? Un alt fost fotbalist al LPS Focșani, și el premiant la aceeași Olimpiadă, Beniamin Moisă, este student la kinetoterapie la Universitatea de Medicină din București…
– Încă stau și mă gândesc ce voi face după terminarea liceului. Am mai multe variante, de la a merge să fac facultatea de educație fizică și sport în Anglia, unde este și familia mea, la a o face la București sau să îl urmez pe Benny și să merg la kinetoterapie unde m-a sfătuit și doamna Bordei să merg. Într-un final o să aleg varianta cîștigătoare și sunt sigur că oriunde voi merge o să încerc să fiu printre cei mai buni deoarece sunt o persoană ambițioasă și am o mare încredere în mine. Odată ce am ales să vin la acest liceu m-am hotărât să excelez atât pe plan sportiv cât și pe plan școlar. Consider că dacă te-ai apucat de un lucru trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus dacă vrei să vezi foarte departe. Vreau să adresez mulțumiri speciale familiei mele și tuturor persoanelor din jurul meu care m-au susținut și au crezut în mine!

Cum îl prezintă doamna profesoară Gabriela Silvia Bordei…

–    Bună ziua, doamnă profesoară! Vă felicit pentru argintul lui Vali
Bobu la Olimpiadă!
– Multumesc frumos. Meritul este al lui!
– Vă rog să-mi spuneți câteva lucruri despre el!
– Este un copil extraordinar. Un copil dintr-o familie modestă din apropierea Tecuciului. Stă la cămin. Este in clasa a X-a. Este foarte ambițios, foarte inteligent, dar extraordinar de muncitor, foarte educat, foarte curios, interesat de tot. Minunat! Când a ieșit din teză mi-a zis….iau 9,50 și așa a fost. Și a fost o teză dificilă pentru că subiectele au fost neașteptate – eseu din igiena bazelor sportive – pârtii de schi…, ce să zici…. Eu am crezut că nu va face. Asta a fost doar partea a treia, a fost și o grilă cu întrebări din toată cartea și alte 6 subiecte. Mult. Vali are logică excepțională, capacitate de înțelegere a cerințelor, concentrare pe amănunt. Super! Va face carieră în orice domeniu își va alege! Scrie cam urât și a pierdut puncte pentru asta. În rest, conținutul a fost fără greșeală.
– Ați fost și dumneavoastră la finală?
– Sigur. Nu putea merge fără mine. Asta-i cerința. Cum să-i las singuri? Îl iubesc pe acest copil! Să fi văzut starea în care era copilul ăsta când, la 11,30 noaptea, i-am spus că este al doilea în țară! Strălucea efectiv, îi tremurau mâinile și vocea și ochiii. Ochii aceia albaștri erau doar lumină. Am văzut fericirea maximă! Pentru un copil atât de modest ca origine a fost confirmarea faptului că nu contează de unde te tragi, că valoarea este recunoscută după criterii de onoare și adevăr! Am mai câștigat un suflet și o minte. Mai avem un tânăr valoros salvat din mediocritate. Copilul ăsta va fi orice, doar mediocru NU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?