Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Evaziune fiscală de peste 5,1 milioane lei


Inspectorii fiscali vrânceni au recuperat, în luna aprilie, peste 5,1 milioane lei de la firmele care nu și-au plătit taxele și impozitele către bugetul de stat. În această perioadă au fost realizate 254 inspecții fiscale la 246 de contribuabili, din care 2 controale încrucișate și 35 controale inopinate. Reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Vrancea au precizat că au fost efectuate 39 inspecții fiscale parțiale pentru soluționarea deconturilor negative de taxă pe valoarea adăugată cu opțiune de rambursare (cu control anticipat) depuse de contribuabili.
Inspectorii fiscali au constatat diferențe de impozite, taxe, contribuții sociale în valoare de peste 4,1 milioane lei, la care se adaugă majorări de întârziere în valoare de 915  mii lei și     amenzi contravenționale de 104 mii lei. Amenzile contravenționale au fost aplicate în principal pentru declararea în mod eronat la organul fiscal te-ritorial a impozitelor, taxelor și contribuțiilor datorate bugetului general consolidat, pentru reținerea și nevirarea în totalitate, de către plătitorii obligațiilor fiscale, a sumelor re-prezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă, dacă nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii, să fie considerate infracțiuni.
„În luna aprilie 2010, s-au desfășurat 35 acțiuni de control inopinat în centre comerciale en-gros, piețe, târguri, cafenele, baruri, unități turistice și de alimentație publică. Acțiunile s-au concretizat în aplicarea a 5 amenzi contravenționale în va-loare totală de 1.300 lei, 2 dintre acestea fiind sub formă de avertismente”, au precizat reprezentanții DGFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?