Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

VIDEO: Se lucrează intens la Nodul Rutier Petrești din Autostrada Buzău-Focșani

Se lucrează intens la lotul 4 din Autostrada A7, sectorul Mândrești Munteni – Focșani Nord. Deja a fost realizată o filmare cu stadiul lucrărilor care au demarat cu o organizare de șantier și continuă cu rapiditate pentru realizarea nodului rutier Focșani Nord. Vă reamintim că la finele lunii trecute, utilajele firmei UMB Spedition SRL au început lucrările pregătitoare în comuna Vânători, pe drumul spre Crângul Petrești, la lotul 4 din Autostrada A7, sectorul Mândrești Munteni – Focșani Nord. Lucrările sunt executate de Asocierea de firme românești – SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Intertranscom Impex SRL, care a semnat contractele pentru tronsoanele 1 și 4 ale aceleiași autostrăzi. Reprezentanții asocierii de firme care a câștigat licitația ne-au spus că primele lucrări din A7, Lotul 4, vor fi executate la Nodul Rutier Petrești.
Cei 10,94 de kilometri includ nodul Focșani Nord care este prelungit cu aproape 4 km până în DN2D. Adică centura din zona de nord a municipiului prin care se va asigura legătura între DN2D, E85, Autostrada A7, DN 23, fără să mai fie nevoie ca vehiculele să traverseze Focșaniul. Constructorul român căruia i s-au atribuit ambele contracte de execuție pentru tronsoanele 1 și 4 ale autostrăzii, cu o valoare totală de 1,45 de miliarde de lei (fără TVA), trebuie să finalizeze lucrările în anul 2024 (20 de luni). 

Același constructor a fost desemnat și pentru tronsoanele 2 și 3 (66,9 km) ale Autostrăzii Buzău-Focșani, dar semnarea contractelor pentru execuția loturilor este amânată din cauza unei contestații depuse de  turcii de la Tekfen. Tronsonul 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA). Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA). Construcția ambelor tronsoane, finanțată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025), iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.
Firmele familiei Umbrărescu au depus oferte pentru toate loturile de autostradă de la Focșani la Pașcani. Toată Autostrada Focșani-Bacău va avea o lungime de 95,9 km și are o valoare totală estimată de 8,24 miliarde de lei (fără TVA). Investiția este finanțată prin PNRR. Lotul 1: Focșani-Domnești Târg- în lungimea a 35,6 km și o valoare estimată de 2,98 miliarde de lei (fără TVA). Lotul 2: Domnești Târg- Răcăciuni- în lungimea a 38,78 km și o valoare estimată de 3,14 miliarde de lei (fără TVA). Lotul 3: Răcăciuni- Bacău- în lungime a 21,52 km și o valoare estimată de 2,11 miliarde de lei (fără TVA). Autostrada Bacău-Pașcani are o lungime de aproape 77,4 km. Valoarea estimată a lucrărilor de construcție pentru cele 3 loturi este de 5,8 miliarde lei fără TVA. Termenul de execuție al lucrărilor va fi de 30 de luni. De altfel, firmele familiei Umbrărescu au construit și finalizat înainte de termen singura bucată din A7 deschisă traficului în prezent, cei 16 km de centură a Bacăului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?