Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

VIDEO: Proiect imobiliar pe strada Rarău, „reclamat“ de cetățeni la Primăria Focșani

Focșanenii care locuiesc în zona străzii Rarău nu sunt de acord cu un proiect imobiliar, potrivit căruia un bloc ar urma să fie construit pe un teren din cartier. Proiectul de PUZ propus de investitorul imobiliar prevede ridicarea unui bloc cu patru etaje, iar locuitorii blocurilor din zonă au reclamat că nu sunt respectate toate normele legale, inclusiv legislația din construcții.

Oamenii au înaintat un memoriu către Primăria municipiului Focșani pentru stoparea investiției, iar o delegație a cetățenilor din zonă a fost prezentă și la ultima ședință a Consiliului Local pentru a-și prezenta punctul de vedere. Oamenii au reclamat faptul că blocul respectiv ar urma să fie construit pe un teren care a fost loc de joacă, cu spațiu verde. Ei au cerut să vadă actele de proprietate, adică documentele care atestă că acel teren poate fi folosit pentru construcția unui bloc. „Acel teren a fost spațiu verde, cu loc de joacă”, a spus Alexandru Tănase, unul dintre cetățenii veniți la ședință.

Reprezentanții Primăriei le-au promis oamenilor că se va ține cont de doleanțele lor atunci când va fi discutat proiectul documentației pentru investiția imobiliară. Arhitectul George Păduraru Coban, din cadrul Primăriei Focșani, a precizat că sesizările trimise de cetățeni au fost înaintate către arhitectul care se ocupă de investiția imobiliară și urmează să fie refăcută documentația tehnică. Abia ulterior va fi discutat în ședința Comisiei Tehnice. De asemenea, viceprimarul Municipiului Focșani Marius Iorga a spus că locuitorii vor fi invitați la ședința în care se va discuta acest proiect imobiliar, astfel încât să aibă posibilitatea de a-și expune punctul de vedere. În acest sens, au fost luate datele de contact de la cetățenii prezenți în sala de ședințe a Primăriei, urmând să fie anunțați atunci când va avea loc ședința Comisiei Tehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?