Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: Rețetă românească: Gulaș ardelenesc


http://www.inbucatariilelumii.eu

Ingrediente (1 porție):
100 g. pulpă de vită
50 g. carnați afumați
50 g. ceapă
puțin ulei Arpis pt. prăjit
mălai Arpis
15 g. ardei gras roșu
2 g. usturoi măcinat
1 g. chimen măcinat
1 g. boia de ardei roșu
1 g. pastă de ardei Ferma noastră
1 foaie de dafin
100 g. cartofi
3 g. concentrat vită
10 ml. vin roșu

Mod de preparare:
Se incinge oala de inox cu fundul dublu (gros) Dekassa până devine foarte fierbinte. Se pune ulei Arpis și imediat se adaugă carnea tăiată cuburi. Se călește carnea până își schimbă culoarea. apoi se adaugă ceapa tăiată cuburi mari. Cand ceapa s-a înmuiat, se adaugă ardeiul gras tăiat tot bucăți mai mari, concentratul de vită cu chimen și pasta de ardei Ferma noastră. După 4-6 min se adaugă boia dulce călind puțin și se stinge cu vin rosu. Se condimentează cu piper măcinat și foi de dafin. Se lasă la fiert până scade vinul și se adaugă baza de legume până acoperă carnea. În timp ce fierbe la foc mediu. se reumple cu bază până carnea devine moale și fragedă. Se adaugă cartofii tăiați cuburi mari și baza de legume până acoperă toata compoziția. Se servește cu mămăliguță din mălai Arpis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?